23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U okviru 17. „Zvorničkog ljeta“ po prvi put se održavaju „Dječiji dani“

ZVORNIK – U okviru 17. „Zvorničkog ljeta“ po prvi put biće održani „Dječiji dani“ čiji su sadržaji namijenjeni djeci sa smetnjama u razvoju. Ovu manifestaciju koja bi trebalo da preraste u tradicionalnu osmislile su mlade Zvorničanke okupljene u neformalnoj grupi „Osmijeh“ Nataša Erić, Marijana Taborin, Marija Bašić, Dragana Josić i Tamara Jović koje ove aktivnosti obavljaju volonterski.

Projekat je osmišljen sa ciljem većeg uključivanja djece sa smetnjama u razvoju u društvene aktivnosti.

Tamara je istakla da će „Dječiji dani“ trajati od 3. do 6. avgusta.

– Prvog dana imaćemo predstavu „Azbuka“ na kojoj rade Nataša i Dragana, drugog dana će biti recitacije za koje sam zadužena ja, trećeg dana likovna radionica za koju je zadužena Marija i četvrtog dana imaćemo sportske igre za koje je zadužena Marijana. Nakon „Zvorničkog ljeta“, 11. avgusta emitovaćemo i dokumentarni film o „Dječijim danima“ u Domu omladine u 18:00 časova – rekla je Tamara.

Marija je pojasnila da su svi sadržaji osmišljeni tako da u njima učestvuju djeca sa smetnjama u razvoju.

– Predstava „Azbuka“ je edukativnog karaktera i u njoj će učestvovati 32 djece i volonter u ulozi Vuka Karadžića. Ovaj sadržaj, kao i recitacije u kojima će učestvovati 34 djece, te sugrađanke Ana Spasojević i Maja Krstić, biće realizovani na platou „Kasina“. Treći dan je predviđen za likovnu radionicu koja će biti organizovana u gradskom parku sa početkom u 12:00 časova. Radionici će se priključiti i naš sugrađanin, osnivač Slikarske radionice „Paleta“, Jovo Lalić. Posljednjeg dana imaćemo dječije igre u RSC-u sa početkom u 11:00 časova – rekla je Marija.

Tamara se zahvalila svima koji su pomogli realizaciju projekta „Dječiji dani“ i to Fondaciji „Mozaik“, Gradskoj upravi Zvornik, Košarkaškom klubu Zvornik basket, Fudbalskom klubu „Drina“, Osnovnoj školi „Sveti Sava“, Dječijem vrtiću „Naša radost“, Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama i Rekreativno-sportskom centru, te pojedincima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se