15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Tijelo Lazara Rebića umotali u kesu i prekrili kamenjem

ZVORNIK – Tijelo dvogodišnjeg Lazara Rebića iz Zvornika, za čije su ubistvo osumnjičeni ujna Fata Durak (34) i ujak Mijat Stankić (38), iskopano je juče u šumi nedaleko od kuće Stankića u selu Donja Kamenica kod Zvornika. Leš je bio zamotan u najlonsku kesu i prekriven zemljom i kamenjem.

Izvor blizak istrazi kazao je da je leš pronađen na nepristupačnoj lokaciji između sela Liješanj i Đevanje.

– Tijelo je pronađeno skoro na samoj površini tla. Bilo je umotano u odjeću, a potom stavljeno u kesu, nakon čega je prekriveno zemljom i kamenjem – kazao je izvor „Glasa Srpske“. Dodao je da je skelet nakon ekshumacije odvezen na obdukciju koja je trebalo da bude završena sinoć. Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ nisu bili poznati nalazi obdukcije.

Patolog u Zavodu za sudsku medicinu RS Željko Karan juče je rekao da na osnovu spoljašnjeg pregleda leša ne može govoriti da li ima tragova nasilja.

– Kada bude završena obdukcija tijela, biće poznato od čega je dječak preminuo – kazao je Karan.

Fati Durak, osumnjičenoj za teško ubistvo, juče je u Okružnom sudu Bijeljina određen jednomjesečni pritvor, dok je osumnjičeni dječakov ujak Mijat Stankić, zbog nedostatka dokaza, pušten da se brani sa slobode.

Advokat Fate Durak Đorđe Vasić rekao je da je sud na osnovu dosadašnjih dokaza utvrdio da postoji osnovana sumnja da je ona počinila ubistvo.

– Smatram da ti dokazi nisu valjani, zbog čega ću danas uložiti žalbu o kojoj će odlučivati drugostepeni sud – kazao je Vasić. On je dodao da Durakova nije priznala da je izvršila teško ubistvo.

Branilac Mijata Stankića Milenko Zelenović izjavio je da Stankiću nije određen pritvor, jer iz dokaza koje je dostavilo tužilaštvo ne proizlazi da je on počinilac teškog ubistva.

Fata i Mijat rekli su bijeljinskoj policiji da su ubili Lazara i njegovo tijelo zakopali u šumi. Prema pričama koje ovih dana kruže u Zvorniku, kobnog 16. avgusta Fata je udarila dječaka jer je plakao dok je ona razgovarala telefonom. Od udara mališan je pao i udario glavom o beton u kući usljed čega je zadobio povrede od kojih je preminuo. Njegovo tijelo navodno je tada u šumu odnio i zakopao ujak Mijat, dok je Fata iste noći pobjegla iz sela.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se