2 C
Zvornik
19. април 2024.

Sutra prva repriza predstave „Kula“

ZVORNIK – Nakon uspješno izvedene prmeijere pred prepunom salom Doma Omladine, Pozorište mladih Zvornik i Dom Omladine Zvornik pozivaju na novo izvođenje predstave „Kula“.

Prva repriza predstave održaće se u Domu Omladine, 10. avgusta sa početkom od 21 čas.

Karte za predstavu mogu se kupiti u Domu Omladine po cijeni od 5 KM.

Ovo je priča koja je smještena u vrijeme srpske Despotovine i vladavine Đurađa Brankovića. Ženska patnja žena vlastodržaca ispričana je kroz lik Jerine Kantakuzin – proklete Jerine. Radnja „Kule“ oživljava ratne pregovore, manipulaciju narodom, te život jedne Jerinine kule.

Produkcija ovog djela je za Pozorište mladih Zvornik, Dom omladine i Sašu Ikanovića veliki projekat sa teškim produkcijskim zadacima. Iza predstave u kojoj učestvuje 20 izvođača su mjeseci produkcijske pripreme istraživanja, vježbi scenskih borbi, časova glume i dikcije.

Autori slikarskih radova na sceni su Spomenko Đekić i Darko Lazić, a grafičku pripremu uradio je „Pižon“ studio. Nesebični doprinos muzičkom djelu dao je Božo Vrećo čija je pjesma „Lejlija“ glavna tema predstave, a autorska prava na muziku dali su i Pavle Aksentijević i Edin Huseinbegović.

Produkciju su podržali Grad Zvornik, Centar za njemački jezik „Glosa“, ENWO Karakaj, Militari Šop, Ledžend Zvornik, Zvornički magazin „Zmag“, Kandinsky Photo, kafe klubovi „Menhetn“, „Pab“, „Kavalino“ i restoran „Park“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se