15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Stevanović izrazio saučešće majci i sestrama nastradalog Beuca

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izrazio je danas saučešće majci i sestrama Slovenca Andreja Beuca /34/, nestalog u Drini, koje su, kada su saznale o trgičnom događaju, doputovale u Zvornik.

„Sve raspoloživo što imamo dali smo da se tijelo Beuca pronađe u Drini, kako bi ga njegova porodica mogla dostojanstveno sahraniti“, rekao je novinarima Stevanović.

Ističući da u ovom momentu ne zna kakva je njegova ili njegovih saradnika krivična odgovornost i da će to utvrditi neko ko se time bavi, Stevanović je rekao da se jako loše osjeća zbog ovog nesretnog slučaja i da prolazi kroz jedan vrlo težak period.

„Da su ronioci uspjeli juče da ga izvuku, ali nisu. Nisu uspjeli ljudi koji su profesionalci u svom poslu, koji su licencirani, angažovani od licencirane agencije, korektno plaćeni za taj posao koji je trebalo da obave“, istakao je Stevanović.

Stevanović je izrazio nadu da će ronioci, koji su angažovani iz Bijeljine i Brčkog, pronaći tijelo nastradalog Beuca i da se, barem sa te strane, porodici na neki način pomogne.

„To bi im pomoglo da teška neizvjesnost kroz koju porodica prolazi, jednostavno da nestane iz njihovih života, i da preminulog Beuca odvezu kući i da ga sahrane“, rekao je Stevanović.

On je dodao da su sve aktivnosti oko programskih sadržaja „Zvorničkog ljeta“ otkazane i da će se samo služiti liturgija u crkvi Svetog Jovana Krstitelja i obaviti lomljenje slavskog kolača.

„Žao mi je zbog svega, zbog smrti Beuca, zbog naših sugrađana i djece koja su to sve vidjela, žao mi je što dočekujemo krsnu slavu našeg grada na ovakav način, ali život izrežira svašta i upravo to nam se desilo“, rekao je Stevanović.

Sestra nastradalog Andrea Beuca Zlatka Kolman rekla je da je odmah krenula za Zvornik sa majkom i sestrom kada su čule šta se desilo.

„Gledale smo snimke skoka i jako smo razočarane, jer su čamci spasioca i ronioca bili daleko od mjesta utapanja. Mogli su ga spasiti i vjerujete da ćemo ih tužiti“, rekla je Kolman.

Ona je dodala da je i skakač Marko Pavlović iz Kragujevca rekao da spasioci moraju biti bliže mjestu događaja i naglasila da misli da je spasioca i ronioca bilo premalo.

Komandir Policijske stanice Zvornik Dragoslav Ostojić rekao je da je o ovom događaju obavješten tužilac Okružnog tužilaštva u Bijenjini koji je naložio obavljanje uviđaja.

„Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Zvornik i trenutno se preduzimaju sve neophodne mjere kako bi se pronašlo tijelo nastradalog lica, nakon čega će biti utvrđene sve okolnosti ovog nesretnog slučaja“, rekao je Ostojić.

Drinu nizvodno od mjesta nesreće nastavili su da pretražuju članovi ronilačkih klubova „TRB“ iz Bijeljine i „Nemo“ iz Brčkog.

Ronioci tvrde da traženje otežava vidljivost koja je gotovo nikakva, jer je voda mutna.

Na Drini su prisutni i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Beuc je nestao juče nakon skoka u Drinu oko 16.30 časova. On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“.

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Iz Gradske uprave Zvornik rekli su da će nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, biti poznat uzrok smrti.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog je i profesionalni padobranac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se