23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Slovenački ronioci počeli potragu za Andrejem Beucom

ZVORNIK – Ekipa slovenačkih ronilaca počela je danas da pretražuje Drinu ispod mosta u Zvorniku sa kojeg je skočio i nestao u vodi Andrej Beuc /34/ iz Krškog.

Zapovjednik Spasilačke vodne službe Slovenije Marko Šainović rekao je novinarima da je ekipa ronilaca iz Slovenije došla da pomogne pretragu za Andrejom Beucom, koji je nestao u Drini 7. avgusta.

„Stiglo je devet ronilaca, sa tri čamca i potrebnom opremom. Svi smo iskusni i bavimo se ovim poslom više od 20. godina“, rekao je on i dodao da je ovoj ekipi Drina malo poznata.

„Prvo smo pogledali karte rijeke, upotrebićemo sonare da nam pomognu u pretrazi mogućih mjesta, što sve traje, ali i mutna voda će otežavati, pa moramo ići opreznije, a to znači i sporije“, rekao je Šainović.

On je dodao da će ostati najmanje dva dana, ali je izrazio nadu da će pronaći Andreja, čime će pretraga prije biti završena.

Sa slovenačkim roniocima uključeni su u pretragu pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik, a ubrzo će im se prikljčiti članovi ronilačkih klubova „TRB“ iz Bijeljine i „Nemo“ iz Brčkog.

Hidroelektrana Mali Zvornik smanjila je protok vode kako bi olakšali roniocima i vatrogascima pretraživanje Drine i priobalnog pojasa.

Beuc je nestao, 7. Avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 časova. On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“.

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Iz Gradske uprave Zvornik rekli su da će nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, biti poznat uzrok smrti.

Zvornička Gradska uprava izrazila je saučešće porodici Beuca, koja se još nalazi u Zvornik.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog je i profesionalni padobranac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se