7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Ronioci pretražuju mjesto gdje je Beuc nestao nakon skoka

ZVORNIK – U Zvorniku je na mjestu skoka i nizvodno članovi Ronilačkog kluba „TRB“ nastavljena potraga za Slovencem Andrejom Beucom /34/, koji je nakon skoka sa mosta u Drinu, sa više od dvadeset metara, nestao u vodi.

Član ovog kluba Bato Gajić rekao je novinarima da traženje otežava vidljivost koja je gotovo nikakva, jer je voda mutna.

„Vidljivost je negdje oko 30 cantimetara što otežava pretragu, kao i minsko-eksplozivna sredstva koja su tu odbačena nekada“, rekao je Gajić.

On je dodao da je pretraženo mjesto skoka i oko skoka, nakon čega će se pretraga proširiti na priobalni dio Drine.

Prema njegovim riječima, uskoro se očekuju ronioci iz Brčkog, čime će pretraga biti pojačana.

Na Drini su prisutni i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Gradska uprava Zvornik izrazila je najdublje žaljenje povodom tragedije i saučešće porodici stradalog Andreja Beuca.

– Skokove sa zvorničkog mosta zajedno su organizovali Gradska uprava Zvornik i Opština Mali Zvornik. Gradska uprava Zvornik je angažovala i refundirala troškove za ronioce koji su 25. jula izvršili ispitivanje terena ispod mosta. Organizovanje i finansiranje ronilačkih i spasilačkih timova prilikom današnjih skokova bilo je u nadležnosti Opštine Mali Zvornik koja je angažovala licencirane ronioce i spasioce iz Beograda – navodi se u saopštenju Gradske uprave u Zvorniku.

Kako dalje ističu, organizatori su preduzeli sve neophodne aktivnosti kako bi ovaj događaj protekao onako kako treba.

-Takođe, obavještavamo javnost i da su svi skakači prije skokova potpisali izjave da skaču na sopstvenu odgovornost i takođe su bili upoznati sa vremenskim prilikama koje su danas bile u Zvorniku. Nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, znaće se pravi uzrok smrti. Zbog tragičnog događaja odgođeni su sinoćnji sadržaji „Zvorničkog ljeta 2016“ – stoji u saopštenju Gradske uprave u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se