9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Ronioci i vatrogasci nastavili potragu za Andrejem Beucom

ZVORNIK – Pripadnici ronilačkih klubova „TRB“ iz Bijeljine i „Nemo“ iz Brčkog, te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik nastavili su danas potragu za Slovencem Andrejem Beucom /34/, koji je nakon skoka sa mosta u Drinu nestao u vodi.

Član Ronilačkog kluba i „Nemo“ Neđo Mićić Tulija rekao je Srni da su danas uslovi za pretragu lošiji u odnosu na juče jer je mutnost vode povećana, zbog obilnih padavina koje su bile negdje uzvodno.

„Zbog mutne vode opreznost zaranjanja mora da bude povećana iz lične bezbjednosit ronilaca, a pretragu ćemo vršiti, prema dosadašnjim iskustvima, i u „sklonjenim“ dijelovima ili takozvanim „džepovima“ Drine, jer se nikada ne zna gdje će matica rijeke da usmjeri tijelo“, rekao je Tulija.

On je dodao da će tokom dana traženje biti nastavljeno i priobalnim površinskim opservacijama, kao i na čamcima, a sve u cilju da se brže pronađe tijelo Andreja Beuca.

Tulija je rekao da je moguće da voda izbaci tijelo, ukoliko nije negdje zaglavljeno, na površinu, što se obično dešava treći ili četvrti dan nakon utapanja.

Komandir Profesjonalne vatrogasne jedinice Zvornik Slaviša Milić rekao je da tri čamca sa vatrogascima tragaju od Zvornika pa nizvodno do Šepka, jer je pretpostavka da je jaka matica odnijela tijelo daleko od zone utapanja.

„Vatrogasci će pretražiti svaki rukavac ili ‘džep’ Dine i uzvodno i nizvodno i dati potrebnu logistiku roniocima, kao što je obezbjeđivanje kisika i svega drugog što je potrebno“, rekao je Milić.

Hidroelektrana Mali Zvornik smanjila je protok vode kako bi i na taj način olakšali roniocima i vatrogascima pretraživanje Drine i priobalnog pasa.

Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 časova. On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“.

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto. Iz Gradske uprave Zvornik rekli su da će nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, biti poznat uzrok smrti.

Zvornička Gradska uprava izrazila je saučešće porodici Beuca, koja je doputovala u Zvornik.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog je i profesionalni padobranac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se