1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Povrede glave kobne za ubijenog dječaka Lazara

ZVORNIK – Dječak Lazar Rebić iz Donje Kamenice kod Zvornika preminuo je usljed teške povrede glave.

Ovo je obdukcijom tijela dvadesetomjesečnog mališana utvrdio patolog Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan.

– Dječak je zadobio više udaraca u glavu. Jedna od njih nastala je udarcem u tupi predmet. Druge povrede na tijelu nisu uočene – kazao je Karan.

Dodao je da je bio problem to što je od smrti dječaka do obdukcije prošlo deset dana pa je tijelo bilo u stanju raspadanja.

– Leš je bio i zamotan u odjeću i najlonsku kesu što je dodatno pospješilo truljenje – kazao je Karan.

Tijelo mališana nakon obdukcije predato je porodici pa je Lazar sahranjen u petak u 13 časova na lokalnom groblju u Petkovcima kod Zvornika. Sahrani je navodno prisustvovala i Lazareva majka Rosa.

Za monstruozno ubistvo mališana osumnjičeni su njegova ujna Fata Durak (34) i ujak Mijat Stankić (38).

Dvogodišnji Lazar usmrćen je u noći između 16. i 17. avgusta ove godine u kući njegove bake i djeda po majci, Milene i Pere Stankić. Prema nezvaničnim informacijama, Fatu, koja je razgovarala putem telefona, iznervirao je plač dječaka pa je počela da tuče mališana. Pretpostavlja se da je usljed siline jednog od udaraca pao na tlo i udario glavom o beton. To je bilo kobno za mališana. Njegov ujak Mijat je nakon toga odnio dječakovo tijelo u šumu nedaleko od kuće Stankića gdje ga je zakopao. Tijelo je bilo umotano u odjeću, a potom u najlonsku kesu te prekriveno lišćem i kamenjem.

Ovaj slučaj otkriven je kada je Lazarev otac Slađan Rebić prijavio policiji nestanak mališana. On je sa mlađim bratom živio kod Stankića nakon što ih je majka napustila, a otac zbog posla nije mogao da vodi brigu o njima. Uz saglasnost oca oni su na starateljstvo povjereni baki Mileni. Pošto je baka bolesna, brigu o njima preuzeli su ujak i ujna koji su navodno bili alkoholičari.

Pritvor

Okružni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor Fati Durak zbog sumnje da je počinila teško ubistvo Lazara Rebića. Njen nevjenčani suprug Mijat Stankić, kojeg takođe terete za teško ubistvo, pušten je da se brani sa slobode jer tužilaštvo nije dostavilo dovoljno dokaza protiv njega za određivanje pritvora, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se