23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pomoć u opremi za tri privredna subjekta iz Ambasade Italije

ZVORNIK – Predstavnici Ambasade Republike Italije u BiH su za tri zvornička privredna subjekta koji su u majskim poplavama 2014. godine pretrpjeli velike štete uručili opremu ukupne vrijednosti 35.000 evra.

SZR „Dijana“ dobila je opremu vrijednosti 15.000 evra, DOO „Cer komerc“ vrijednosti 10.000 evra i „Tehnomanija“ takođe u vrijednosti 10.000 evra.

– Danas u Zvorniku realizujemo drugi dio pomoći koji se odnosi na mala i srednja preduzeća gdje smo za „Dijanu“ uručili šporet na gas i mašinu za rezanje hljeba, a sljedeće sedmice stići će i mašine veknarica, sjeckalica i mješalica za tijesto. Za „Cer komerc“ dopremili smo računarsku opremu i metalne police i za „Tehnomaniju“ mašine i alate za obradu drveta. U okviru prvog dijela pomogli smo poljoprivrednicima – rekao je Marko Zekinato, šef projekta Ambasade Italije Pomoć BiH nakon polava u maju 2014. godine, dodavši da se ovim ne završava njihov posao u Zvorniku, obzirom da se treći dio pomoći odnosi na izgradnju mosta prema mjesnoj zajednici Ulice.

Gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović, zahvalio se predstavnicima Ambasade Italije sa kojima je danas obišao ova tri preduzeća, te lokaciju gdje se gradi most.

– Republika Italija prolazi kroz jedan izuzetno težak period, jer je njihovu zemlju zadesio katastrofalan zemljotres, ali oni i u tim teškim trenutcima ispunjavaju svoja obećanja. Hvala još jednom svima koji su pomogli našim sugrađanima da što lakše prežive i prebrode posljedice teških poplava – istakao je Stevanović.

Mileva Maksimović, suvlasnik „Dijane“, istakla je da joj ova pomoć znači mnogo, jer su dobili opremu koja im je zaista potrebna.

– Od srca se zahvaljujem Ambasadi Italije – rekla je Maksimovićeva koja je napomenula da su u poplavama pretrpjeli štete u iznosu 59.000 KM.

Dalibor Mićić, direktor „Cer komerca“, takođe se zahvalio na pomoći dodavši da su dobili ono što je u poplavama oštećeno.

I Zoran Erić, vlasnik firme „Tehnomanija“ naglasio je da mu znači to što su u Ambasadi Italije prepoznali njihove probleme, došli da ih posjete u najtežim trenutcima i na kraju što su realizovali ono što su obećali, a što je njima veoma bitno za budući rad.

Ukupna  donacija Ambasade Republike Italije gradu Zvornik za sanaciju šteta od poplava iz maja 2014. godine iznosi 185.000 evra od čega je  85.000 evra kroz sitnu poljoprivrednu mehanizaciju, stočnu hranu, mineralno đubrivo i sjemenski kukuruz podijeljeno za 236 poljoprivrednika, 65.000 evra je namijenjeno za izgradnju novog mosta na rijeci Sapni za mjesnu zajednicu Ulice gdje su radovi u toku, te 35.000 evra za preduzeća „Tehnomanija“, „Cer komerc“ i Pekara „Dijana“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se