-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

„Paleta“ na „Zvorničkom ljetu“ stvara platno dužine 6 metara

ZVORNIK – Redovan sadržaj „Zvorničkog ljeta“ je i Likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“ u okviru koje će i ove godine nastati platno dugo 6 metara, ali i druge slike.

Slikar i pedagog, osvivač „Palete“, Jovo Lalić, rekao je da su tema ovogodišnjeg velikog platna Djeca Sirije, a slogan „Planiram da zauvijek ostanem dijete“.

– Zapravo radi se o djeci čitavog svijeta. Puno se priča o dječijim pravima, ta tematika je dosta aktuelna, a sa druge strane malo je realizovana u stvarnosti. Ovo platno smatram i kao veliku poruku ljubavi iz našeg grada, Zvornika – rekao je Lalić.

U prelijepom ambijentu na platou „Kasina“ i divnoj atmosferi, kakva uvijek vlada među „Paletinim“ članovima, na velikom platnu rade pet članova i Lalić, dok njih još osam rade štafelajsko slikarstvo.

– Tema štafelajskog slikarstva nije baš vezana za grad Zvronik, ali motivi poput ključa daju asocijaciju, koju će prepoznati građani, na zvorničku kapiju i simbolika su dobijanja statusa Grada – istakao je Lalić.

Likovna kolonija traje od 2. do 8. avgusta i to od 09:00 sati ujutro pa do popodnevnih i večernjih sati, a na zadovoljstvo sugrađana među kojima ima i onih koji dolaze svakodnevno da gledaju kako rade članovi „Palete“.

Slikarska radionica „Paleta“ od prve godine učestvuju na „Zvorničkom ljetu“ sa štafelajskim slikarstvom, a od 2010. godine rade i ulično slikarstvo u okviru kojeg su do sada oslikali platna ukupne dužine 50 metara, a sa ovogodišnjim 56 metara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se