9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Nova proizvodnja – potvrda razvoja

ZVORNIK – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas u Zvorniku da je veoma bitno to što je kompanija „Alumina“ uspjela da sa metalurške pređe na proizvodnju nemetalurške glinice, što će omogućiti dalji razvoj.

Đokić je, nakon razgovora sa rukovodstvom „Alumine“, naveo da je bilo riječi i o novoj, veoma značajnoj investiciji, koja će uslijediti već sredinom septembra, a omogućiće otvaranje stotinjak novih radnih mjesta.

On je istakao da će ta investicija biti realizovana u saradnji sa dva inostrana partnera iz dvije evropske zemlje i „Aluminom“, a riječ je o novom razvojnom koraku.

„Očekujemo da se u okviru postojećih kapaciteta i određenih organizacionih aktivnosti poboljšaju uslovi rada i unaprijedi poslovanje, a proizvodnja podigne na viši nivo. Cilj ove investicije jeste razvoj proizvodnih kapaciteta, odnosno da se određena vrsta proizvodne djalatnosti razvija ovdje uz glinicu ili neposredno uz `Aluminu`“, istakao je Đokić, koji je izrazio nadu da će ova aktivnost biti završena do kraja godine.

On je rekao da ima i otvorenih pitanja o kojima će biti riječi, a to su osiguranje kvaliteta snabdijevanja svim energentima koji se koriste u proizvodnji, kao i regulisanje obaveza koje „Alumina“ ima prema dobavljačima.

Đokić je izrazio zadovoljstvo što je Milorad Motika uspio da nakon dolaska na čelo Uprave preduzeća uradi mnogo toga, što je bio dobar potez Vlade Republike Srpske jer „Alumina“ sada u ovoj fazi daje rezultate.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se