5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Neviđena iskrenost: Kineska plivačica pred kamerama cijelom svijetu priznala zašto je zakazala

Obožavatelji sporta na društvenim su mrežama potpuno stali na stranu kineske plivačice koja je prekinula tišinu kad je ova tema kod sportistkinja u pitanju

Fu Yuanhui, kineska plivačica koja je postala internetska senzacija nakon što je krajem prošlog tjedna za bronzanu medalju saznala tek tokom intervjua, a snimak njezinog začuđenog izraza lica brzo je postala hit, opet je u centru pozornosti piše Guardian. Naime, ovoga puta njen tim je bio četvrti u štafetnoj utrci 4X100 metara mješovito, a ona je rezultat prokomentirala na svoj način.

– Mislim da ovo danas nisam baš najbolje izvela. Osjećam se kao da sam iznevjerila svoju ekipu. Juče sam dobila menstruaciju, pa sam se osjećala i pomalo umorno, ali to nije razlog za ispriku. Svejedno nisam plivala dovoljno dobro – izjavila je Fu pred kamerama u kratkom razgovoru nakon trke.

Obožavatelji sporta na društvenim su mrežama potpuno stali na stranu kineske plivačice koja je prekinula tišinu kad je ova tema kod sportašica u pitanju.

– Divim se Fu jer je plivala tokom menstruacije koja može imati i itekakav uticaj na sportski uspjeh, pogotovo ako je bolna – napisala je jedna korisnica kineske društvene mreže Weibo.

– Iako si osjećala krivnju zbog četvrtog mjesta, Fu, mi smo uz tebe – još je jedan od komentara.

– To je normalna fiziološka promjena, zašto je ne bi spomenula – bravo Fu – još jedan u nizu komentara podrške.

– Naša Fu usuđuje se reći šta god – zaključak je jednog od obožavatelja plivačice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se