18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Motika: Biće rasta prozvodnje, dohotka i novog zapošljavanja

ZVORNIK – Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ iz Zvornika Milorad Motika najavio je danas da će u ovoj kompaniji doći do rasta proizvodnje i dohotka, te do novog zapošljavanja radnika.

Motika je nakon razgovora sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem rekao da će sa „Aluminom“ na partnerskom principu u posao ući tri nove evropske firme, čime je ova zvornička kompanija faktički osigurala proizvodnju za narednu godinu.

„Krenućemo i u nove investicione zahvate koji bi trebalo da daju rezultate dijelom u ovoj, a dijelom u sljedećoj godini“, rekao je Motika novinarima i naglasio da će sa razvojem novih programa biti i zapošljavanja.

Ističući da će za nove programe trebati školovana radna snaga, Motika je naglasio da, nažalost, jednim dijelom tih kadrova u Republici Srpskoj i BiH nema, ali će ih biti negdje drugdje.

On je rekao da je zadovoljan kako se odvija proces rada u kompaniji.

„U prvom redu zahvaljujem se radnicima `Alumine` koji su strpljenjem dobili ono što su htjeli, jer je, nažalost, bio kritičan trenutak, ali uz podršku Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike i svih drugih faktora u Srpskoj, taj kritični period je prošao i sada idemo dalje u razvijanje novih programa“, rekao je Motika.

On je naglasio da će za sve to biti potrebna podrška kompletnog rukovodstva Republike Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se