19.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Kremirali ga i pokopali a on nakon dva mjeseca došao kući mrtav pijan

Jedna porodica iz Meksika imala je nesvakidašnje iskustvo kad je njihovog djeda pronašla policija nekoliko mjeseci nakon njegove kremacije.

Naime, Migel Angel Gomar De Luna, dva mjeseca nakon kremacije vratio se kući u društvu dva policajca. Ispostavilo se da je pobjegao iz staračkog doma i otišao na piće, spavao vani te prosio kako bi mogao piti dalje.

Nakon nekoliko mjeseci potrage za njim u hladnom zimskom periodu, policija je obavijestila porodicu kako je pronašla tijelo koje odgovara njegovom opisu. Njegova kćerka vidjela je fotografije, ali leš je bio u toliko lošem stanju da ga je bilo teško prepoznati, ali pod pritiskom policije kćerka je potvrdila da je to on.

Ubrzo je organizovana i njegova kremacija te sprovod. Ali, krajem februara, porodica je primila još jedan poziv u kojem je saopšteno da je Miguel pronađen živ. Policija ga je pronašla na ulici dok je prosio novac. Isti dan pijanog s povezom na glavi doveli su ga kući. On se polako oporavlja od silnog opijanja, a porodica od pozitivnog šoka.

Kako je nepoznato čije tijelo su kremirali i kako je Miguel službeno proglašen mrtvim, porodicu sad čekaju mnogobrojni birokratski problemi, piše Index.hr.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se