5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Košarkaši Srbije savladali Kinu sa 34 razlike

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Kinu sa ubjedljivih 94:60 u posljednjem meču grupne faze na olimpijskom turniru.

Ekipa Aleksandra Đorđevića takmičenje u A grupi završava na četvrtom mjestu poslije pobjeda protiv Venecuele i Kine i poraza od Francuske, SAD i Australije.

Rival našoj selekciji u odlučujućem četvrtfinalnom okršaju biće Hrvatska, Argentina ili Litvanija u zavisnosti od raspleta u grupi B.

U duelu sa Kinom Srbija je odigrala fantastično drugo poluvrijeme u kojem je pokazala sav svoj potencijal. Posebno raduje sjajna igra Nikole Kalinića i Milana Mačvana koji su uz Bogdana Bogdanovića i pokrenuli tim.

Nije početak meča nagovještavao ubjedljiv trijumf Srbije. Kina je dobro počela, ali je naša selekcija već početkom druge dionice preuzela kontrolu, pa je do poluvremena stekla 15 poena prednosti.

U trećoj četvrtini uslijedio je čas košarke, Teodosić, Mačvan i Kalinić razigrali su ostatak ekipe, a u samom finišu Srbija je imala i najvećih +45 (90:45).

Kalinić je bio igrač utakmice sa 15 poena, 5 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte. Bogdanović je ubacio 19 poena uz 5 skokova, Raduljica je imao 11 poena i 4 skoka, a Mačvan 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije. U ekipi Kine Ji je ubacio 20, a Žai 11 poena, javlja b92.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se