5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Konjska droga sve popularnija u Srbiji

U Srbiji se pojavio ketamin, lijek za uspavljivanje konja, koji sve masovnije koriste mlađe osobe, te imaju halucinacije, euforiju. Ovaj lijek-droga na ljudsku psihu djeluje kao kokain i ostavlja na zdravlje ozbiljne posljedice. U medicini se koristi i za uspavljivanje ljudi, ali i liječenje depresije.

Ovu drogu mladi najviše koriste po festivalima znajući da ostavlja ozbiljne posljedice po kardiovaskularni sistem.

“Dileri su mi već prvo veče preporučili da probam ketamin i rekli mi da je to novo i da gram košta samo 2.500 dinara. Kupio sam i ušmrkivao sam ga isto kao kokain. Osjećao sam se zaista čudno. Cijelu noć sam neprekidno skakao od silne energije i djelovalo mi je da prosto ne mogu da se smirim. Uz to sam imao i razne halucinacije, sve djevojke su mi djelovale prelijepo, a prema svim muškarcima osjećao sam kao da su mi braća”, rekao je u svojoj ispovesti za Informer Marko Ž. (24), koji je drogu koristio.

On je naglasio da ga je dejstvo droge držalo 12 sati i da se iskreno uplašio, te da je više nikada neće koristiti.

Farmaceut Dragutin Rajevac rekao je da ovog lijeka nema u slobodnoj prodaji, a da dileri mogu da ga nabave ako ga ukradu iz veterinarskih ili bolničkih apoteka.

“Ketamin se koristi za anesteziju ljudi, ali i životinja poput konja. On održava pritisak i puls tokom operacije. Koriste ga isključivo stručna lica po bolnicama i veterinarskim stanicama. Da bi neko do njega došao, mora odatle da ga ukrade. Ali dileri ga često sami prave i prodaju kao ketamin, koji je opasan jer ima mnogo nuspojava, a često i jake košmare”, zaključio je farmaceut.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se