8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Koncertom Harisa Džinovića sinoć počelo „Zvorničko ljeto 2016“ (foto/video)

ZVORNIK – Koncertom Harisa Džinovića pred više od 10.000 Zvorničana i publike iz drugih gradova na gradskoj plaži u Zvorniku sinoć je počelo 17. „Zvorničko ljeto“.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je rekao da je ovo prva manifestacija koja se organizuje kao gradska, odnosno prva nakon što je Zvornik stekao status Grada.

– Ovo je prvo „Zvorničko ljeto“ koje organizujemo kao gradsku manifestaciju i meni to lično ima i neku simboliku. Večeras svi, i izvođači i naša publika koja svaki put prati sve naše manifestacije, odavde večeras treba da pošaljemo poruke ljubavi, razumijevanja, poštovanja, da, kao što je rekao Novak Đoković, zagrlimo svaki bližeg do sebe. Toga nam fali, fali nam te pozitivne energije. Na žalost, dešavaju se i ružne stvari oko nas na koje jednostavno ne možete da utičete, ali mi moramo pokazati da smo jači od svega, da grad Zvornik živi punim plućima, da se radujemo svakon novom lijepom danu, da se radujemo Drini i svemu onome što jeste Zvornik, da se radujemo publici koja je u ovolikom broju večeras prisutna ovdje- poručio je Stevanović.

On je istakao da će i ovogodišnja manifestacija obilovati događajima za svačiju dušu, te da će uz koncerte na bini pored rijeke Drine, u gradu biti i dnevna i večernja dešavanja.

– Našu višednevnu manifestaciju završićemo tradicionalno litijom, lomljenjem slavskog kolača i Akademijom i opet tradicionalno ispred naše Kasine. I tada ćemo još jednom pozvati sve ljude dobre volje koji posjeduju pozitivnu energiju da je dijele sa svojim sugrađanima, da šalju poruke razumijevanja, da učimo jedni druge da gledamo naprijed, da još više i bolje radimo i da stvaramo bolje uslove za one koji će ovdje doći poslije nas – rekao je prvi čovjek grada.

On je naglasio da će prijatelji „Zvorničkog ljeta“,sponzori, ove godine finansirati preko 50 posto ukupnih troškova ove manifestacije.

– To je još jedna satisfakcija za ljude koji ovo organizuju i pokazatelj da je „Zvorničko ljeto“ postalo jedan ozbiljan brend gdje ovdašnji privrednici i oni iz okruženja vide i način svoje promocije, da pokažu svojim kupcima i poslovnim partnerima da su i oni dio našeg „Zvorničkog ljeta“ i to je nešto što ovoj manifestaciji daje jedan poseban šarm. Zahvalnost svima koji učestvuju u njegovoj organizaciji, a takođe i novinarima, jer i vi dajete doprinos da se informacije o „Zvorničkom ljetu“ čuju daleko – naglasio je Stevanović.

Podršku manifestaciji dalo je 38 privrednih subjekata grada Zvornik, te M:tel Banjaluka, Jelen pivo, Drina osiguranje Milići i Plantaže „13. Juli“ Podgorica.

Džinović je koncert počeo pjesmom „Zavoljeh te ludo“, a Zvorničani i brojna publika iz okolnih gradova u nastavku je zajedno sa njim otpjevala njegove brojne hitove.

Prije nego se popeo na binu, Džinović je istakao da su divne manifestacije poput „Zvorničkog ljeta“.

– Na sličnim sam bezbroj puta nastupao tako da se radujem svim ovim manifestacijama. Dolazi dosta publike, nadam se da i ovi ovdje vole moju muziku i da će to biti dobra atmosfera – rekao je Džinović.

U nastavku „Zvorničkog ljeta“ danas će na platou „Kasina“ nastaviti sa radom Likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“, a večeras od 18:00 časova očekuje nas i predstava „Azbuka“ u okviru „Dječijih dana“, te koncert „OK Benda“ na gradskoj plaži u 21:00 čas, a potom u dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“ i film „Tragovi sandalovine“ od 23:00 časa u okviru „Bioskopa na otvorenom“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se