15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dva mladića poginula kod Bugojna, trećem se bore za život

BUGOJNO – Ahmet Atić (19) i Sedin Daul (17) iz Prusca kod Donjeg Vakufa poginuli su, dok je Samir Hadžlija (20) teško povrijeđen u sudaru „škode“, „pasata“ i autobusa „setra“ koji se juče rano ujutro dogodio u Čurčića lugu kod Bugojna.

Povrijeđeni Hadžlija (20) nakon ukazane pomoći u travničkoj bolnici hitno je prebačen na dalje liječenje u Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu.

U  MUP-u Srednjobosanskog kantona su kazali da je mladić prilikom transporta bio u izuzetno teškom stanju. U sarajevskoj bolnici saznali smo da su se ljekari i tokom jučerašnjeg dana borili za njegov život. Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ on je i dalje bio u kritičnom stanju.

Mladići su prije kobne nesreće, oko 1.20 časova bili na svadbi u Donjem Vakufu. Nastradali su dok su se vraćali kući u Prusac. Izvor blizak istrazi je kazao da se zbog činjenice da su bili na veselju u policiji pretpostavlja da su nastradali možda i vozili pod uticajem alkohola te da je i to možda jedan od uzroka nesreće. Ipak, kazao je on, to niko za sada ne može da potvrdi dok se ne završi istraga.

Daul, Atić i Hadžlija bili su u „škodi“ koja je od siline udara smrskana.  U „pasatu“ i autobusu koji su učestvovali u sudaru niko nije ozbiljnije povrijeđen. Izvor blizak istrazi je kazao da su Daul i Atić poginuli na mjestu nesreće.

U policiji nisu mogli da kažu kako je došlo do ove saobraćajke.  Istakli su samo da su u nesreći učestvovali „škoda“, „pasat“ i autobus te da će više informacija biti poznato nakon istrage i vještačenja tragova. Nisu mogli da kažu da li je neko od poginulih vozio „škodu“ .

Zbog ove saobraćajne nesreće saobraćaj između Donjeg Vakufa i Bugojna tokom noći između subote i nedjelje bio je obustavljen više od sat vremena.

Mještani Čurčića luga su ispričali da se nesreća desila na opasnoj krivini gdje se često dešavaju saobraćajke.

– Po onome što se moglo vidjeti na putu i ostacima vozila  sudar je bio strašan. „Škoda“ i „pasat“ su dosta uništeni, a plastike stakla i drugih dijelova bilo je na sve strane. Čula sam da se priča da se nesreća desila kad je neko od vozača automobilom prešao u suprotnu traku i da je to bilo kobno – kazala je jedna mještanka Čurčića luga ne želeći da se predstavi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se