15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

DOKTOR OTKRIO STVARNI RAZLOG SMRTI BEUCA: Da je preživio, bio bi paralizovan

ZVORNIK – Andrej Beuc, slovenački skakač, izgubio je život polomivši vratne pršljenove prilikom skoka sa mosta u Zvorniku, 7. avgusta ove godine, potvrdio je doktor Željko Karan.

„Što se mene tiče, tu nema nikakve tajne. Stradali su vratni pršljenovi o čemu postoji uredna i jasna foto-dokumentacija. Sa stručne strane sve je jasno. To je prelom vratnog dela kičmenog stuba, sa svim onim što to za sobom nosi kao posledicu. Posle toga, u vrlo kratkom vremenu, u roku od nekoliko sekundi dolazi do oduzetosti ekstremiteta i osoba tone,“ kazao je Karan, dodavši da se takve povrede uglavnom završavaju smrtnim ishodom, prenosi Kurir.

Andrej Beuc

„Može se reći da je takav ishod u 95 odsto slučajeva. Da je to preživio kojim slučajem, uz dosta sreće, on bi imao oduzete i ruke i noge. To je izuzetno teška povreda, a ono što se vidi na snimcima, promaljanje ruke i pokreti, sve je završeno za najviše četiri sekunde. Ne postoje trenutne stvari kod ovakvih povreda, ali su one definitivno uzrok smrti,“ pojasnio je doktor Karan za Avaz.ba.

 [mom_video type=“youtube“ id=“Gev_ywi1RV0″]

On je kazao da je sa članovima porodice razgovarao i prije i poslije obdukcije, zaključivši:

„Oni su sa svime upoznati. Zapisnik i foto-dokumentacija proslijeđeni su nadležnim ustanovama, a ko ne vjeruje meni, neka vjeruje fotografijama i stručnim nalazima tima koji je obavio obdukciju.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se