14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas premijerno izvođenje „Kule“

ZVORNIK – U okviru „Zvorničkog ljeta 2016“ u Domu omladine u 20:00 sati Pozorište mladih Zvornik premijerno će izvesti predstavu „Kula“ koja je urađena u produkciji ovog Pozorišta, Doma omladine i Saše Ikanovića koji je i autor i reditelj predstave.

Ovo je priča koja je smještena u vrijeme srpske Despotovine i vladavine Đurađa Brankovića. Ženska patnja žena vlastodržaca ispričana je kroz lik Jerine Kantakuzin – prokletete Jerine. Radnja „Kule“ oživljava ratne pregovore, manipulaciju narodom, te život jedne Jerinine kule.

Produkcija ovog djela je za Pozorište mladih Zvornik, Dom omladine i Sašu Ikanovića veliki projekat sa teškim produkcijskim zadacima. Iza predstave u kojoj učestvuje 20 izvođača su mjeseci produkcijske pripreme istraživanja, vježbi scenskih borbi, časova glume i dikcije.

Autori slikarskih radova na sceni su Spomenko Đekić i Darko Lazić, a grafičku pripremu uradio je „Pižon“ studio. Nesebični doprinos muzičkom djelu dao je Božo Vrećo čija je pjesma „Lejlija“ glavna tema predstave, a autorska prava na muziku dali su i Pavle Aksentijević i Edin Huseinbegović.

Produkciju su podržali Grad Zvornik, Centar za njemački jezik „Glosa“, ENWO Karakaj, Militari Šop, Ledžend Zvornik, Zvornički magazin „Zmag“, kafe klubovi „Menhetn“, „Pab“, „Kavalino“ i restoran „Park“.

Ikanović je rekao da su sve karte za premijerno prikazivanje podijeljene i da je već zakazano novo izvođenje za srijedu, 10. avgusta, u 21:00 sat u Domu omladine.

– Sve u predstavi i oko predstave rade ljudi iz Zvornika, počev od grafičke pripreme, preko slikarskih radova, pripreme scenografije, glume, a jedino muziku nisu uradili Zvorničani. Takođe, za potrebe predstave uradili smo i zastave Dinastije Branković koje ostaju trajno ovdje u Domu omladine – rekao je Ikanović.

Ikanović se zahvalio brojnim, kako je rekao, strateškim partnerima, koji su shvatili ozbiljnost ovog posla i njegov značaj i koji su pružili veliku podršku kako bi predstava „Kula“ ugledala svjetlost dana.

 

Predstava Pozorišta mladih Zvornik „Kula“Predstava Pozorišta mladih Zvornik „Kula“
Premijera 6. avgust, 20h, Dom omladine Zvornik (rasprodato)
Prva repriza 10. avgust, 20h, Dom omladine Zvornik (u toku prodaja karata)
#zvornik #pozoriste #kula #zmagzv #promo

Posted by zmag – zvornički magazin on петак 5. август 2016.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se