15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

15 učesnika na Skokovima sa Starog mosta

ZVORNIK – Skokovi sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića nova su manifestacija u okviru „Zvorničkog ljeta“ na kojoj će nastupiti vrsni skakači i koje će ocjenjivati licencirane sudije.

Zvorničani i gosti iz drugih gradova imaće priliku da pogledaju skokove 15 učesnika i to:

Nijemca Kristijana Vursta koji je jedan od skakača Red bulove Svjetske serije, te učesnika na takmičenjima u regionu i šire i osvajača brojnih nagrada: Aleša Karničnika, Jerneja Klinara i Andreja Beuca iz Slovenije, Marka Pavlovića, Marjana Milanovića, Mladena Cvetkovića, Gorana Bojića, Borka Miladinovića i Lane Marković iz Srbije, te iz BiH Danka Dangubića, Dine Bajrića, Mustafe Šarića, Vedada Bašića i Elvira Kovačevića.

Miroslav Vuković i Vesna Jevtić, licencirane sudije olimpijskih skokova sa međunarodnim iskustvom, Branko Bogićević koji je dvanaestostruki pobjednik Skokova u Užicu i pobjednik i učesnik skoro svih skokova u regionu, te Raško Tanasijević koji sudi skoro sva takmičenja u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji i Zvorničanin, Kirilo Vidaković, nekadašnji uspješan skakač, biće sudije koje će ocjenjivati skokove sa zvorničkog mosta.

Delegati na manifestaciji su Zvorničani, zvijezde nekadašnjih skokova, Ljubo Patara, Musa Halilović i Mijo Pavlović.

Skokove po kojima je Zvornik nekada bio poznat, Gradska uprava Zvornik organizuje nakon prekida od 25 godina i u saradnji sa susjednom opštinom Mali Zvornik.

Učesnici će skakati u rijeku Drinu slobodnim stilom sa visine od 20 metara.

Svako će skakati tri serije, a sudije će ocjene množiti sa koeficijentima skokova što će dati broj bodova za svaki skok. Nakon sabiranja, onaj ko bude imao najveći broj bodova biće proglašen pobjednikom u Skokovima sa mosta u Zvorniku. Za osvajače prva tri mjesta obezbjeđenu su novčane nagrade u visini 300, 200 i 100 evra.

Skokovi sa mosta biće održani u nedelju, 7. avgusta, sa početkom u 16:00 časova.

VIDEO: Andrej Beuc skače sa Starog mosta u Mostru:

[mom_video type=“youtube“ id=“iSOfIegYrno“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se