14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Za Hrvate nema povrede vitalnog interesa zbog referenduma

Predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske Tomislav Tomljanović izjavio je danas u Banjaluci da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa zbog odluke o raspisivanju referenduma o Danu Republike.

“Nismo osporili ovo pitanje, jer je ustavno pravo da se građani izjasne na referendumu o pitanjima za koja smatraju da su važna”, rekao je novinarima Tomljanović, nakon sjednica Kluba Hrvata.

Govoreći o popisu stanovništva u BiH, Tomljanović je rekao da je ovo tehničko pitanje koje će biti verifikovano kada rezultate prihvati Evrostat.

Klub Hrvata razmatrao je akte koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na 18. i 19. posebnoj sjednici, te na 13. redovnoj sjednici.

Narodna skupština Republike Srpske na 19. posebnoj sjednici, koja je održana 15. jula, donijela je odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike 25. septembra i imenovala Komisiju za njegovo sprovođenje.

Poslanici su na 18. posebnoj skupštinskoj sjednici usvojili Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj – po hitnom postupku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se