18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vikiliks pretrpio hakerski napad poslije najave objavljivanja dokumenata o Turskoj

ISTANBUL- Vikiliks je danas saopštio da je pretrpio hakerski napad nakon što je najavio da će objaviti na stotine hiljada dokumenata o strukturama političke moći u Turskoj nakon neuspjelog pokušaja puča u toj zemlji prošlog petka.

„Naša infrastruktura se našla pod neprekidnim napadom. Nismo sigurni koji je izvor napada, ali tajming ukazuje na grupu iz turskih državnih struktura ili njihovih saveznika“, navodi se na Tviteru Vikiliksa, a prenio je sajt RT.

Uprkos hakerskom napadu koji je odložio objavu dokumenata o Turskoj, poznati sajt je obećao da će danas objaviti prvi dio od ukupno 300.000 mejlova i 500.000 dokumenata.

Prije prvobitno zakazanog objavljivanja dokumenata, Vikiliks je upozorio javnost da se će turska vlada vjerovatno izuzetno potruditi da spriječi objavljivanje informacija, ili bar da one dospeju do turske javnosti.

Nakon neuspjelog pokušaja puča u kojem je poginulo najmanje 208, a povrijeđeno više od 1.400 ljudi, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je za pokušaj svog svrgavanja sa vlasti optužio svog nekadašnjeg saveznika Fetulaha Gulena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se