15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva srpskog biznismena Milana Beka

BEOGRAD – Osumnjičeni za pokušaj ubistva srpskog biznismena Milana Beka uhapšen je u Beogradu.

Kako pišu “Večernje novosti” privedeni je tridesetosmogodišnji muškarac koji je neko vrijeme je boravio u inostranstvu, gdje je i lociran, i od tada je praćeno njegovo kretanje.

„Politika“ piše da je uhapšen A.Z. i da mu je poslije saslušanja određeno policijsko zadržavanje.

On je osumnjičen da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije biznismena tako što je u njega ispalio više projektila i nanio mu teške povrede opasne po život.

„Politika“ piše da inspektori koji rade na ovom slučaju sumnjaju da je uhapšenog A.Z. angažovao Ivan Adrovac, koji se od trenutka pucnjave povezivao sa ovim napadom.

Milan Beko teško je ranjen 14. novembra 2014. godine ispred svoje kuće u beogradskom naselju Senjak, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Zbog pomaganja u njegovom ubistvu bila je pritvorena Maja Adrovac, protiv koje je 9. novembra prošle godine Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu.

Poslije tačno 11 mjeseci provedenih u pritvoru, odnosno devet u ćeliji Centralnog zatvora i dva u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor i nanogicu, ona je 17. juna, odlukom Višeg suda u Beogradu, oslobođena optužbi da je pomogla nepoznatoj osobi u pokušaju ubistva biznismena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se