-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

U Katmanduu izgrađena škola sredstvima BiH

SARAJEVO – U regionu Katmandua u Nepalu u ugovorenom roku izgrađena je škola za šta je Savjet ministara BiH donirao 100.000 KM kao pomoć nakon razornog zemljotresa koji je nanio veliku štetu ovoj zemlji.

Gradnjom škole rukovodila je Ambasada BiH u NJu Delhiju i nerezidentni ambasador BiH u Nepalu Sabit Subašić, uz podršku direktora „Šanker grupe“ Šahila Agarvala, kojeg je Predsjedništvo BiH nedavno imenovalo za počasnog konzula BiH u Nepalu.

Subašić je istakao da je kamen temeljac za školu svečano postavljen 7. septembra 2015. godine u području Katmandua koje je pretrpjelo izuzetno veliko razaranje, te da je Savjet ministara BiH inisitirao da BiH izgradi „svoj objekat“ u Katmanduu, što se pokazalo kao dobar potez.

Novoizgrađena škola će, uz humanitarni aspekt, imati i veliki simbolični značaj u povezivanju udaljenih, ali bliskih naroda BiH i Nepala, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Škola će uskoro biti svečano otvorena, a planirano je da, nakon okončane procedure, istovremeno bude otvoren i počasni konzulat BiH u Katmandu kojim će rukovoditi Agarval.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se