18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U Branjevu otvorena učionica za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju

ZVORNIK – U područnoj osnovnoj školi u Branjevu danas je u okviru projekta „Proširenje obima podrške djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama na području grada Zvornika“ otvorena Učionica za rad i radost za djecu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice.

Rad Učionice se finansira iz Gradskog budžeta i Razvojnog fonda Lokalne akcione grupe „Drina Birač“ koja je formirana u okviru „Projekta razvoja i saradnje regije Birač“.

– Gradska uprava uz podršku UNICEF-a sprovodi projekat „Proširenje obima podrške djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama na području grada Zvornika“. Cilj ovog projekta je unapređenje kvaliteta života djece sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama kroz približavanje javnih usluga. Radi njegovog ostvarivanja u oktobru prošle godine otvoren je Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama u za to opremljenom prostoru u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, a koji podržavaju sve institucije i organizacije u Zvorniku nadležne za pitanje socijalne zaštite i inkluzije. Da bi ostvarili veći napredak u ovoj oblasti proširili smo obim usluga koje se pružaju u samom Centru organizovanjem korektivne gimnastike i opremili i otvorili učionicu za rad i radost u područnoj osnovnoj školi u Branjevu, čime smo te usluge učinili dostupnim i djeci iz udaljenih ruralnih područja – rekla je Biljana Milić, koordinator Projekta.

Rad sa djecom u Učionici biće organizovan svakog utorka i četvrtka u vremenu od 11:00 do 14:00 časova. Učionica pokriva mjesne zajednice Lokanj, Pilica, Branjevo, Srednji, Gornji i Donji Šepak, Roćević i Pađine gdje živi preko 100 lica sa smetnjama u razvoju koja su prošla proces procjene sposobnosti. Očekuje se da najmanje 30 djece budu korisnici usluga učionice.

Partneri na projektu su Centar za socijalni rad, Dom zdravlja i Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Roćević, a učionica je opremljena uz pomoć donatora i sadrži sav potreban didaktički materijal, kao i opremu za izvođenje korektivne gimnastike.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se