15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Turska: Okončana operacija protiv pučista u Generalštabu

ANKARA – Turske bezbjednosne snage okončale su operaciju protiv pučista u Generalštabu turske vojske, javila je televizija „Si-En-En turk“, a prenio Rojters.

Agencija podsjeća da su tokom prethodne noći frakcije unutar vojske pokušale da zbace aktuelne vlasti u Ankari koristeći tenkove i helikoptere i blokirajući mostove u Istanbulu.

Oni su poraženi kada je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan pozvao pristalice da izađu na ulice.

Turska policija uhapsila je danas stotinak vojnih oficira u vojnim bazama u Dijarbakiru i drugim regionima na jugoistoku Turske naseljenim većinom Kurdima, nakon pokušaja vojnog puča, rekli su bezbjednosni izvori.

Svih pet bojnih brodova koje su pobunjenici oteli iz luke Golčuk su vraćeni, ali nije poznato gdje se nalazi komandant mornarice.

To je javila turska državna agencija Anadolija.

AP prenosi da je turska agencija navela da se u pomorsku bazu vratilo pet fregata i jedna korveta. U izvještaju stoji da nije jasno da li se komandant mornaričke flote admiral Vejsel Kosele, za kojeg se ne zna gdje je, bio na jednom od tih brodova.

Grčki vojni izvori objavili su ranije danas da je turska grupa koja se protivi vladi u Ankari preuzela kontrolu nad fregatom u turskoj pomorskoj bazi Golčuk.

Rojters je prenio da je otet i komandant turske flote kojeg otmičari drže kao taoca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se