18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Stevo napravio Putina od blata

Banjaluka – Banjalučanin Stevo Selak napravio je od gline skulpturu predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, kraj koje se sada fotografišu brojni prolaznici iz grada na Vrbasu i okoline.

Izrada skulpture od gline ili „blata“, kako je za Srnu rekao samouki Selak, trajala je osam mjeseci, a figura se nalazi u banjalučkom naselju Paprikovac.

„Samo jedno uvo sam pravio više od 50 puta…. Za izradu Putinove skulpture potrošio sam 200 kilograma gline, dobijene besplatno od banjalučke ciglane.
Sve se prirodno sušilo, a zna se desiti da, kada se ispeče, dođe do pucanja“, objašnjava Selak.

Na ideju da pravi Putina došao je, kako navodi, „zbog ljubavi prema Rusiji“.

„Otkad znam za sebe volim sve što je rusko, a Putina obožavam. Prije mjesec i po dana sam mu preko ruskog ambasadora u BiH Petra Ivancova poslao svoju žKnjigu života – uputstvo za upotrebuž, koja je prevedena na ruski.

Putin u subotu /30. jula/ dolazi u Sloveniju i prijatelji se već šale da samo ja mogu da ga dovedem u Banjaluku“, kaže Selak.

Stevo u dvorištu ima još dvije skulpture – izvajao je sina Mateja i samog sebe.

Ovaj Banjalučanin planira da iduće godine napravi i skulpture svojih roditelja, kao i velikog grčkog filozofa Sokrata, jer je to jedan od Selakovih nadimaka.

Stevo Selak je u Srpskoj poznat i po svojim svjedočanstvima o tome kako je preživio tri kliničke smrti i dva tumora na unutrašnjim organima.

U tom smislu, on je u u svojoj „Knjizi života“ naveo da se smrti ne treba plašiti, jer je duša vječna.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se