5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Šarović: Referendum ne može ništa da promijeni

SARAJEVO – Potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je ova stranka podržala referendum o Danu RS zbog opštih okolnosti, ali da smatra da referendum generalno ne može ništa da promijeni.

„Predlagali smo da se to pitanje ne rješava referendumom. Ishod referenduma zna svaki čovjek u BiH. Podržali smo odluku zbog opštih okolnosti. Potpuno je nepotrebno da se to desi u izbornoj godini“, rekao je Šarović.

On smatra da insistiranje na referendumu sedam dana prije lokalnih izbora ima više svrhu mobilisanja građana, ne bi li se to odrazilo na izbore, nego što je provjera volje građana.

Šarović je istakao da RS ne treba konfrontacija, s obzirom na to da je kompletna međunarodna zajednica jasna da se odluke Ustavnog suda BiH moraju provesti.

„Referendum generalno ne može ništa promijeniti. To je potpuno jasno. Poslije referenduma biće dan poslije referenduma i opet ćemo imati pitanje rješavanja Dana RS. Pred nama su dugi razgovori i unutar Srpske i sa partnerima u BiH. Razumni ljudi znaju da će se desiti upravo to“, kaže Šarović.

Iako je SDS podržao Odluku Narodne skupštine o referendumu, Šarović napominje da SDS ne podržava politiku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Narodna skupština RS usvojila je 15. jula Odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske, koji bi trebalo da bude održan 25. septembra, piše TV1.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se