23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Prijem za zvorničkog olimpijca Aleksandra Kukolja

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je prijem za džudistu Aleksandra Kukolja, rodom iz Zvornika, koji živi u Beogradu i koji je izborio učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao član olimpijskog tima Srbije.

Stevanović je čestitao Kukolju povodom izvanrednog uspjeha koji je postigao.

– Čast nam je što je naš mladi sugrađanin, mogu i tako da kažem, jer je prve dane svog života proveo na našim prostorima, član olimpijskog tima Srbije i mi smo jako ponosni. On je drugi čovjek sa naših prostora koji će učestvovati na Olimpijskim igrama, prvi je bio proslavljeni atletičar Borislav Pisić koji, na žalost, nije više među nama. Ovaj prostor obiluje talentima i mi koji brinemo o ljudima na ovim prostorima treba da stvaramo uslove da Zvornik i Republika Srpska daju još novih i Kukolja i Pisića i drugih vrhunskih sportista – poručio je Stevanović.

Komentarišući svoje učešće na najvećoj sportskoj smotri na svijetu, Kukolj je izrazio nadu da će biti častan predstavnik Srbije i da će svi biti ponosni na njega.

– Uvijek pred sebe stavljam velika očekivanja i u skladu sa tim i rezultat bi trebalo to da prati. Bio sam dvanaesti na olimpijskoj rang listi, a prvih 22 borca na svijetu su direktno plasirani. Tu je i 10 boraca, sa pet kontinenata po 2, dakle 32 borca, svaki traži šansu, svaki se nada medalji. Mislim da sam dobro trenirao, da sam dobro spreman, ostalo zavisi od tog dana kakav ću biti, ali nadam se dobrom – istakao je Kukolj.

On je napomenuo da se bodovi za olimpijsku normu skupljaju dvije godine tokom kojih je morao da bude u dobroj formi i sačuvan od povreda, da bude finansijski ispraćen.

– Bio sam na dobroj poziciji, dobro sam rangiran, tako da je sve išlo korak po korak na bolje. Nije bilo lako, ali opet išlo je i dosta glatko, bez nekih koraka nazad. Svako ko ide tamo nada se medalji, ja sam sportista profesionalac, to mi je samo velika prilika da napravim veliki rezultat, a ne rezultat sam po sebi – napomenuo je Kukolj.

Savjetnik gradonačelnika, Ognjen Pavlović, koji je jedan od trenera u Džudo klubu „Srpski soko“, izrazio je zadovoljstvo što je Zvornik ugostio takvog sportistu kakav je Kukolj.

– Drago mi je što smo, pored Vasilija Vujičića koji je napravio istorijski rezultat ne samo za zvornički Džudo klub, nego za zvornički sport uopšte, ugostili Aleksandra Kukolja koji je i moj lični prijatelj. On je napravio fenomenalan rezultat, plasirao se na Olimpijadu i drugi je čovjek iz Zvornika koji je će učestvovati na Olimpijadi. Aleksandar je našoj djeci pokazatelj da ništa nije nedostižno i da se i oni sutra mogu naći na nekoj od najvećih sportskih smotri kao što je Olimpijada – rekao je Pavlović.

Kukolj je pojasnio da je njegov otac iz Zvornika, a majka iz okoline Šekovića, te da rado dolazi na ove prostore i da se nigdje ne odmori kao u rodnom kraju svojih roditelja.

– Spojio sam lijepo i korisno, danas sam upoznao gradonačelnika, drago mi je zbog toga i na ovom prijemu mi je jako prijatno – rekao je Kukolj koji je na pitanje novinara potvrdno odgovorio da se može smatrati da će u njemu i Republika Srpska imati svog predstavnika na Olimpijskim igrama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se