4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Preminuo policajac ranjen u okršaju sa bh. pljačkašem (video)

BEČ- Bečka policija saopštila je da je policajac Danijel S. (23), koji je ranjen u obračunu sa pljačkašem iz BiH, preminuo sinoć u bolnici od posljedica povreda zadobijenih u okršaju.

Danijel S, je bio jedan od trojice policajaca koji su došli na dojavu o pljački u supermarketu Billa u Beču.

Ovim  tragičnim povodom oglasio se i austrijski kancelar Kristijan Kern.

„Policajaci svakodnevno rizikuju svoje živote za dobrobit našeg društva. Oni zaslužuju puno poštovanje i priznanje. Danas smo tragično saznali kakve sve rizike preduzimaju da bi nas zaštitili“, stoji u saopštenju kancelara Kerna.

„Moje najdbulje saučešće porodici, prijateljima i kolegama ovog oficira, koji je podlegao povredama koje je zadobio tokom intervencije u petak“, naveo je Kern.

Prema riječima svjedoka, sve se odigralo vrlo brzo. Tokom akcije ubijen je i pljačkaš iz BiH (49), koji je osumnjičen za najmanje još dvije pljačke.

Bio je naoružan pištoljem sa prigušivačem, a prema riječima Paula Eidenbergera, portparola policije, riječ je o profesionalnom pljačkašu.

Inače, policija je juče uhapsila i Volfganga A. (63) za koje se vjeruje da je bio saučesnik bh. pljačkaša. On ga je navodno čekao u vozilu za bijeg.

Prve informacije su ukazivale na to da su ranjena dva policajca, od kojih je jedan, vjerovatno Danijel S, bio pogođen u glavu. Iako je hitno helikopterom prebačen u bolnicu, podlegao je povredama.

[mom_video type=“youtube“ id=“4hjS1IMO4DY“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se