12 C
Zvornik
23. април 2024.

Portugalci na krilima Ronalda do finala

Fudbaleri Portugalije prvi su finalisti Evropskog prvenstva u Francuskoj. Pobijedili su Vels 2:0 na krilima Kristijana Ronalda.

Iako Ronaldo nije bio dominantan faktor na terenu tokom 90 minuta u Lionu, postigao je prvi i omogućio drugi gol svog tima, u roku od tri minuta.

Portugalija u finalu (nedjelja, Sen Deni) čeka rasplet iz Marseja, gdje u četvrtak od 21 igraju domaćin Francuska i aktuelni šampion svijeta Njemačka.

Portugalija – Vels 2:0 (0:0)
Ronaldo 50, Nani 53

Vels: Henesi – Ganter, Čester (Dž. Vilijams 67′), Kolins, E. Vilijams, Tejlor – King, Ledli (Vouks 58′), Alen – Robson-Kanu (Čurč 63′), Bejl

Portugalija: Partisio – Sedrik, Fonte, Alveš, Gerero – Danilo, Silva (Mutinjo 79′), Adrijen, Sančes (Gomeš 74′) – Nani (Kvarežma 86′), Ronaldo

Portugalci su kontrolisali ritam tokom većeg dijela meča, ali je Vels bio više nego ravnopravan u prvih 45 minuta, te nekoliko puta i zaprijetio poslije akcija Gereta Bejla.

Međutim, na startu drugog poluvremena Portugalci su u kratkom periodu uspjeli da nokautiraju rivala. Prvo je u 50. minutu nakon centaršuta Gereira, Ronaldo fantastično skočio na drugoj stativi i glavom loptu zakucao pod prečku.

Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0. Ronaldo je šutirao sa oko 20 metara, loptu je u kaznenom propustio Sančes, ali je Nani stigao da ukliže i proslijedi je iza leđa Henesija.

U nastavku meča Portugalija je iskoristila otvorenu igru rivala i stvorila još nekoliko gol šansi, Ronaldo je šutirao preko gola iz slobodnog udarca, te je pored stative poslije novog dobrog centaršuta, Mario promašio sa 11 metara, a Henesi uz mnogo sreće odbranio šut Pereire.

S druge strane, Vels je bio skoro pa nemoćan, osjetio se izostanak četvorostrukog asistenta iz prethodnih pet mečeva Arona Remzija, jer Bejl nije uspijevao sam da organizuje dovoljno opasan napad.

Uspjeli su “Zmajevi” da Patrisija zaposle tek poslije šuta sa distance, te se tako oproste od Francuske.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se