18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Muslimanski lideri osudili napad

KAIRO – Vjerski i politički lideri iz muslimanskih i arapskih zemalja osudili su danas napad u Nici, ocjenjujući da je taj postupak protivan islamu.
Egipatski veliki muftija osudio je „sabotere koji se klanjaju Sotoni“ i koji će „biti prokleti u ovom životu i poslije njega“.

Saudijski islamski sveštenik šeik Salman al Auda rekao je da će „Bog, njegovi anđeli i sva ljudska bića prokleti ubicu“.

Egipatski Univerzitet Al Azha, vodeća institucija sunitskog islama, saopštio je da je „gnusni teroristički napad“ protivan islamu i pozvao na „ujedinjavanje napora da se terorizam porazi i svijet oslobodi tog zla“, prenio je „Gardijan“.

Zvaničnici Tunisa kažu da je napad u Nici „ekstremno kukavičko“ djelo i izrazili solidarnost sa Francuskom. Mediji su prenijeli da je napadač imao dvojno francusko-tunisko državljnstvo.

Saudijska Arabija i njeni zalivski susjedi objavili su zajedničko saopštenje u kojem kažu da snažno osuđuju terorizam u Nici i izražavaju solidarnost sa Francuskom povodom napada čiji počinioci „nemaju nikakve moralne niti ljudske vrijednosti“.

Lider Arapske lige Ahmed Abul Geit osudio je najoštrije „kukavički teroristički napad“, a u sličnom tonu obratio se i egipatski predsjednik Abdel Fatah al Sisi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se