23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Masakr u Nici- „Kamion smrti“ ubio 84 osobe

Vozač je najprije otvorio vatru na okupljene, nije poznat tačan broj ljudi koje je ubio tom prilikom, a potom krenuo u smrtonosnu vožnju od dva kilometra, gazeći sve pred sobom, da bi bio zaustavljen kada je policija zapucala u prednje vjetrobransko staklo i usmrtila ga. U prtljažniku kamiona su pronađeni eksploziv i automatsko oružje.

U gradu je nastala panika pošto se ne zna odakle je i zašto kamion skrenuo u pješačku zonu, a na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je vozilo oštećeno sa prednje strane, dok očevici navode da se incident dogodio za vrijeme vatrometa koji je trebalo da bude veliko finale proslave državnog praznika Dana Bastilje.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije desetak beživotnih tijela, tako da se sa sigurnošću može reći da je u tragediji stradalo najmanje 12 osoba, ali se strahuje da bi taj broj mogao da dostigne i 50. Ipak, prve dileme su otklonili lokalni zvaničnici, koji su naveli da je poginulo najmanje 30 osoba, a više od 100 je povrijeđeno.

Naredne informacije su bile još tragičnije, zvaničnici su saopštili da je stradalo najmanje 60 ljudi. Nešto poslije 1.00 poslije ponoći saopšteno je da su 73 osobe stradale. Sat vremena kasnije javljeno je da su još dvije osobe podlegle povredama, a francuski mediji navode i da su 42 osobe u kritičnom stanju.

Oko tri sata iza ponoći oglasio se i gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi, koji je iznio podatak da je ukupno 77 osoba stradalo.

Oko sat vremena poslije događaja policija je ogradila mjesto zločina da bi zaštitila scenu. Očevici navode da je odmah poslije napada izbio ljudski stampedo, kao i da je na ulicama bilo krvi.

Specijalna policijska Јedinica za potragu, pomoć, intervenciju i odvraćanje došla je na lice mjesta, kao i hitna pomoć i spasioci. Helikopteri su u vazduhu, a povrijeđenima se ukazuje pomoć u bolnicama Nice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se