15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Kupovina Elektroprivrede RS hrvatski pucanj u prazno

BANJALUKA, ZAGREB – „Hrvatska elektroprivreda“ bacila je oko na nekoliko konkurenata u regionu uključujući i „Elektroprivredu RS“, ali je to što se tiče Srpske pucanj u prazno.

– Jasan stav Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS je da se ne ide u privatizaciju „Elektroprivrede RS“ – istakli su u ovom resoru Vlade RS koja je u više navrata ponovila da strateška preduzeća poput „Elektroprivrede“ nisu na prodaju.

U planu restrukturiranja „Hrvatske elektroprivrede“ pod nazivom „Projekat Tesla“ kao potencijalne mete za preuzimanje uz „Elektroprivredu RS“ navedene su i „Elektroprivreda BiH“, „Elektroprivreda Crne Gore“ i druge slične firme u regionu.

Plan restrukturisanja „Hrvatske elektroprivrede“ trebao bi biti završen do kraja godine, a podrazumijeva reorganizaciju cjelokupnog poslovanja i otpuštanje 1.700 radnika kroz odlazak u prijevremenu penziju ili uz otpremninu. Nakon što bude sprovedena reorganizacija i stabilizovano poslovanje, plan predviđa širenje preuzimanjem kompanija u regionu, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se