18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gorući problemi pred Dodikom i Vučićem

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik RS Milorad Dodik sastaće se danas u Beogradu, saopšteno je juče iz Vlade Srbije.

Dodik je izjavio da se nada da će u idućem periodu biti održan i sastanak lidera stranaka iz Srpske sa Vučićem na kojem bi razgovarali o svim aktuelnim problemima sa kojima se susreću RS i BiH.

– Situacija u BiH dodatno je iskomplikovana nizom pitanja koja se različito posmatraju, među kojima je i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) BiH sa EU. Tu je i problem u vezi sa objavljivanjem rezultata popisa stanovništva i aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom. BiH je zbog ovih problema podijeljena više nego ranije i očigledno je da vlast na zajedničkom nivou ne funkcioniše kako treba i da niko time nije zadovoljan – naveo je Dodik.

Vučić je ranije najavio da će organizovati sastanak sa Dodikom, članom Predsjedništva BiH iz RS Mladenom Ivanićem i predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladenom Bosićem kako bi razmotrili situaciju u vezi sa popisom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se