15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Doboj: Fantom natjerao ženu da popije kiselinu

DOBOJ – Mladenka S. (43) iz Doboja prijavila je juče policiji da ju je napao maskirani razbojnik koji je od nje tražio novac, potom je pretukao i natjerao da popije njoj nepoznatu kiselinu.

Prema prijavi ona je napadnuta juče ujutro oko šest časova  u blizini mosta u Paklenici kod Doboja kada je krenula na posao.

Povrijeđena Mladenka S. prevezena je u dobojsku bolnicu gdje je zadržana na liječenju.

Izvor blizak istrazi je kazao da je kapom fantomkom maskirani napadač iskočio iz žbunja pred nesrećnu ženu.

–  Galamio je „daj pare, daj pare“. Žena se preplašila ali mu nije davala novac.  Fantom ju je tada uhvatio rukama oko vrata i ponovio zahtjev da mu da novac. Kada je to odbila on joj je dao bocu koju je držao u ruci i rekao da popije tečnost koja je bila u njoj. Žrtva se počela opirati ali ju je napadač odvukao do obližnjeg potoka gdje je natjerao da pije kiselinu iz boce. Ženi je nakon što je popila tu tečnost  pozlilo i od tog momenta se ne sjeća šta je dalje bilo. Samo je nakon nekog vremena kada je došla sebi vidjela da je razbojnik pobjegao – kazao je ovaj izvor „Glasa Srpske“ i dodao da je to sve ispričala žrtva svojim poznanicima i policiji.

Prema nezvaničnim informacijama napadnuta žena opisala je  da je razbojnik na sebi imao nešto bijelo od garderobe, a na glavi kapu fantomku. Ona navodno nije mogla da se sjeti više detalja, a nije poznato ni da li je razbojnik uspio da joj otme novac.

U dobojskom Centru javne bezbjednosti su potvrdili su da se ovaj slučaj dogodio, odnosno da im je oko 7.45 časova prijavljeno da je S. M. napadnuta sat ranije. Istakli su da u cilju istrage ovog slučaja ne mogu da navode nikakve detalje.

– O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju. Po njegovom  nalogu će se sprovesti istraga i tek po završetku istrage moći ćemo da kažemo više detalja – rekli su u policiji u Doboju.

Slični napadi na žene dešavali su se u i ranijem periodu, ali ovakav slučaj nije zabilježen. Posljednji brutalan napad na neku ženu zabilježen je u Brčko distriktu u februaru ove godine. Tada su dva  nepoznata razbojnika na  ulici napali i pretukli Sabinu Đapo, suprugu bivšeg delegata u Vijeću naroda RS Mirsada Đape. Nju su razbojnici presreli dok se vraćala kući s posla iz Gimnaziji „Vaso Pelagić“ u Brčkom gdje radi kao profesor. Udarili su je više puta i oteli torbicu s ličnim dokumentima i novcem. Počinioci ovog napada još uvijek nisu otkriveni.

U dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka“, navodeći inicijale,  kazali su da je Mladenka S.  zadobila povrede vrata, ruku i nogu.

– Ona je smještena na Odjeljenju internističke službe i pod stalnim je nadzorom ljekara. Više detalja o zdravstvenom stanju i oporavku pacijenta ljekari će saopštiti naknadno – rekli su juče u bolnici „Sveti apostol Luka“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se