9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Decenijama se krili u džungli ne znajući da je rat okončan (video)

Otac i sin su pronađeni 2013. godine, a proteklih četiri decenije živjeli su u maloj kući u zabačenom okrugu Taj Tra u oblasti Kvang Ngaj.

Otac Ho Van Tan služio je u sjevernovijetnamskog vojsci, a 1972. godine američlko vazduhoplovstvo bombardovalo je njegovo selo, ubivši njegovu ženu i dvoje djece. Tada je odlučio da pobjegne sa jedinim preostalim djetetom u šumu.

Tokom svih godina izbjegavali su kontakt sa ljudima i živjeli u vrlo maloj kolibi, praveći potrebna oruđa, sakupljajući hranu, ali i loveći po džungli.

Konačno, poslije više od četiri decenije u džungli, primijetio ih je jedan sakupljač i prijavio vlastima. Pronađen je njihov daleki rođak, koji ih je ubijedio da se vrate u civilizaciju i objasnio im da je rat gotov.

U početku nisu željeli da se vrate, vjerujući da rat traje, ali je otac morao kod ljekara (85 godina), što ih je primoralo da napuste džunglu.

Јeli su voće, povrće, med i pripremali meso, uključujući slijepe miševe, ptice, žabe, guštere, majmune, pacove, zmije i ribu.

Naredne tri godine proveli su u selu, navikavajući se na civilizaciju. Tek se skoro za njih pročulo van Vijetnama, a Alvaro Kerezo, direktor turističke kompanije iz Hongkonga, ubijedio je sina da odvede ekipu i pokaže im kako su živjeli.

[mom_video type=“youtube“ id=“9z2fG-qhTB8″]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se