15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Zoran Stevanović zajednički kandidat DNS, SP, SNSD za gradonačelnika Zvornika

ZVORNIK – Zajednički kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata, Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije za gradonačelnika Zvornika biće kandidat SNSD-a Zoran Stevanović, sadašnji gradonačelnik.

To je precizirano Sporazumom o saradnji i podršci zajedničkom kandidatu za gradonačelnika grada Zvornika koji su danas potpisali predsjednici gradskih odbora SNSD-a, DNS-a i SP-a, Lazar Prodanović, Spomenka Stevanović i Vladimir Mijatović.

Stevanovićeva je istakla je da je današnji Sporazum nastavak saradnje ove tri političke partije iz prethodnog perioda.

– Prethodni period je obilježio niz dobrih rezultata i Stevanovića i naše koalicije, ali ne smijemo da zaboravimo da je taj period obilježen i nizom teškoća kao što su svjetska ekonomska kriza, poplave, teroristički napad na Policijsku stanicu i ne mogu, a da ne kažem da se u toj situaciji naš sadašnji gradonačelnik, a sigurna sam i budući, ponio vrlo razumno, vrlo racionalno i vrlo odgovorno i sačuvao mir i stabilnost u našem gradu. Svaki izbori su provjera rada vlasti i ovi izbori su za nas test, kako smo radili. Ja sam sigurna da ćemo na ovim izborima postići dobar rezultat, da će naš kandidat za gradonačelnika ubjedljivo pobijediti, a da će ove tri stranke imati sigurnu i komotnu skupštinsku većinu. U narednom periodu radićemo još više i bolje, prioriteti će biti još efikasnija i bolja lokalna uprava, obezbjeđenje uslova za bolje poslovno okruženje i samim tim veće zapošljavanje, dalja infrastrutrurna izgradnja, veća podrška poljoprivrednim proizvođačima, jednom riječju bolji život za sve građane grada Zvornik – rekla je Stevanovićeva.

Mijatović je istakao da je potpisivanjem sporazuma ozvaničeno ono što su kao koalicija i do sada radili, te da su sve tri partije na svojim organima donijeli odluku da podrže dosadašnjeg gradonačelnika kao zajedničkog kandidata za gradonačelnika i u narednom četvorogodišnjem periodu.

– Dogovor je da nastupamo u samoj predizbornoj kampanji u duhu koalicione saradnje da bi ostvarili što bolji rezultat i da poslije izbora imamo jaku skupštinsku većinu gdje bi mogli da sprovodimo zadatke i ciljeve koje imamo u planu u narednom periodu. Radićemo na uključivanju više omladine, otvaranju novih radnih mjesta, na obezbjeđivanju uslova za bolji život – rekao je Mijatović koji je izrazio očekivanje da će koalicija u narednom periodu još bolje funkcionisati.

Prodanović je napomenuo da je potpisivanje današnjeg sporazuma logičan nastavak saradnje iz prethodna dva mandata i više.

– U gradu Zvorniku očekujemo apsolutnu pobjedu našeg kandidata za gradonačelnika i rezultate koji će nam omogućiti većinu u gradskoj skupštini kako bismo bili u situaciji da kompletan sporazum implementiramo. Ima dosta pitanja na kojima ćemo zajedno raditi u interesu grada Zvornika, od poboljšanja kompletnog ambijenta, za veći broj zaposlenih, na razvoju infrastrukture, poboljšanju niza drugih segmenata od interesa za građane i poboljšanja ekonomsko-socijalne situacije svih građana, ali smo, takođe, opredijeljeni zajednički u interesu grada Zvornika, kako na nivou institucija u Republici Srpskoj tako na nivou BiH i dobre saradnje u regionu – istakao je Prodanović.

Zajednički kandidat Stevanović izrazio je zahvalnost koalicionim partnerima na podršci te dodao da se na ovaj način nastavlja dobar kontinuitet lokalne vlasti u gradu Zvornik.

– Pred nama je još dosta izazova, u sljedećem mandatu dugujemo ovom gradu rješavanje parking mjesta, dugujemo jeftinije grijanje našim sugrađanima i još mnogo toga. Očekujemo u periodu pred nama i vraćanje još institucija i mislim da ćemo zajedno, DNS, SP i SNSD, uspjeti da u mandatu na koji ćemo zajedno stupiti poslije 2. oktobra uradimo još mnogo toga kako bi Zvornik bio grad u pravom smislu te riječi. Smatram da je naša pobjeda na izborima neupitna i da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali – poručio je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se