18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Vihorno krilo iz Zvornika

Nemanja Dragutinović standradni kadetski reprezentativac Republike Srpske

ZVORNIK – Na tradicionalnom Memorijalnom turniru „Stevan Nešticki“ koji je nedavno održan u Novom Sadu, kadetska reprezentacija Republike Srpske osvojila je drugo mjesto, pošto je u finalu poražena nakon izvođenja penala od ekipe Vojvodine iz Novog Sada rezultataom 10:9. Jedan od najboljih igrača na ovoj utakmici bio je Zvorničanin Nemanja Dragutinović, koji je standradni reprezentativac Republike Srpske.

Dragutinović igra na poziciji levog krila i u prilici je da često trese protivničke mreže.

– Do sada sam nastupao za reprezentaciju Republike Srpske pet puta. Savladali smo ekipe Triglava iz Slovenije i Crvenu zvezdu iz Beograda i na Memorijalu „Stevan Nešticki“ sam odigrao tri utakmice. Do sada sam po jedan put sam savladao golmana Crvene zvezde i mađarskog Vašaša. Veoma sam zadovoljan atamosferom koja vlada u reprezentaciji i trenerom Zlatkom Jelisavcem. Pokazali smo na ovim utakmcicama da Republika Srpska ima kvalitet, bar u kadetskoj konkurenciji da igra ravnopravno sa svim ekipama u okruženju, rekao nam je Dragutinović.

Nemanja je počeo trenirati sa šest godina u Školi fudbala Drine, prošao sve selekcije i od iduće sezone će biti u juniorskoj ekipi. Kvalitetom koje posjeduje i igrama u kadetskoj reprezentaciji Republike Srpske, sigurno će biti oslonac prvog tima Drine, a u narednom periodu ga sigurno čeka lijepa budućnost.

– Za moj razvoj zaslužni su Stevo Kostić i Srđan Ešpek koji su me trenirali u Školi fudbala, te Aco Kostić i Veljko Dragutnivić, u pionirima i kadetima Drine. Protekle sezone sam trenirao sa prvim timom u Premijer ligi koji je vodio Cvjetin Blagojević. Nadam se da ću i dalje biti član prvog tima ekipe koja će se takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske, dodao je Nemanja Dragutinović.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se