18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Uskoro trg iz bajke: Zvornik dobija lijepo uređenu površinu ispred Privredne banke (foto)

ZVORNIK – Zvornik će uskoro dobiti lijepo uređenu površinu u dijelu između Robne kuće i nekadašnje Privredne banke koja će, pored dijela sa zelenilom i klupama, imati i fontanu.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović rekao je da će radovi obuhvatiti površinu od oko 830 kvadratnih metara, dodavši da će ulica u kojoj su bila taksi stajališta biti ukinuta i biće dio lijepo uređene površine koja će biti ukras Zvornika, atraktivno mjesto za turiste i lijep kutak za odmor sugrađana.

Autor projekta je Novica Motika koji je dodao da će pored fontane, klupa i zelenih površina, biti urađena i gradska česma i rampa za osobe sa invaliditetom.

– Parter i fontana prate istu formu, formu kruga koji predstavlja savršenstvo u arhitekturi – rekao je Motika.

Ivanović je istakao da će po završetku ovih radova vjerovatno doći i do izmjena u saobraćaju tako što bi se Karađorđevom ulicom od bolnice prema Robnoj kući, koja ostaje jednosmjerna, išlo desnom trakom, a u lijevoj bi bila parking mjesta, ali se čeka mišljenje Savjeta za bezbjednost saobraćaja.

– Ovo bi nam omogućilo veći broj parking-mjesta nego što ih imamo sada, a bilo bi onemogućeno i parkiranje vozila na šetalištu ispred Uni-kredit banke – naglasio je Ivanović.

Zamjenik gradonačelnika je napomenuo i da su u toku radovi na uređenju trotoara kod nekadašnje Privredne banke koji podrazumijevaju postavljanje behaton kocki i ivičnjaka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se