9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Sredstvima iz gradskog budžeta kupljen nov namještaj za učionicu

ZVORNIK – Učenici drugog razreda i njihova učiteljica Valentina Klašnja ugostili su gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića i njegovog zamjenika Bojana Ivanovića i pjesmom i igrom izrazili zahvalnost za nov namještaj u njihovoj učionici za čiju je kupovinu iz gradskog budžeta izdvojeno oko 4.000 KM.

– Gradska uprava na početku i na kraju svake školske godine u nekom od školskih objekata obnovi neku od učionica. To je samo mali dio našeg sveukupnog angažovanja i ulaganja u sistem srednjeg i osnovnog obrazovanja na području našeg grada, gdje smo do sada uložili preko pet miliona KM, zajedno sa Vladom Republike Srpske i ministarstvima prosvjete i kulture na svim nivoima vlasti. Takođe, mi smo sa UNDP-om i ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske obezbjedili značajna sredstva za zamjenu kompletne fasadne stolarije na zgradi naše gradske osnovne škole i za termoizolaciju i fasadu za šta ovih dana očekujemo raspisivanje tendera i izbor najpovoljnijeg izvođača – rekao je Stevanović.

Direktor škole, Radomir Petrović, zahvalio se gradskoj vlasti koja je, kako je istakao, prepoznala potrebe škole.

– Zahvalni smo Gradskoj upravi sa kojom imamo izvanrednu saradnju i mislim da ćemo i ubuduće tako nastaviti. Sredstvima iz gradskog budžeta kompletno smo opremili ovu učionicu novim namještajem – klupama, stolicama, ormanima, policama, katedrom i stolicom za učiteljicu. Ovo nam znači puno, s jedne strane jer su djeca dobila mnogo bolje uslove za rad, a s druge strane znači nam što Gradska uprava ulaže u školstvo, razvija ga i zajedno stvaramo bolje uslove za djecu – rekao je Petrović.

On je dodao da će do septembra u ovoj učionici biti promijenjen parket i postavljene pločice i biće okrečena i time će biti potpuno obnovljena. Dodao je i da će u još dvije učionice zamijeniti parket i time će kompletirati zamjenu podova u svim učionicama u školskoj zgradi u kojoj nastavu pohađaju učenici od prvog do petog razreda.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se