8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

“Slomiti Putina? Nemoguća misija“

Švedski list “Ekspresen“ piše o opoziciji u Rusiji i njenim šansama na parlamentarnim izborima u septembru.

„Prozapadna opozicija u Rusiji je razjedinjena i nije u stanju da se na izborima pojavi kao složan front“, tvrde analitičari ovog švedskog lista.

„Mnogi se pitaju da li vrijedi učestvovati na izborima čiji je rezultat unaprijed određen. Mala podrška koju imaju dvije opozicione partije teško da može da ugrozi Putinovu ‘Jedinstvenu Rusiju’. Prema anketama, obje partije će dobiti tek nekoliko procenata glasova“, navodi se u tekstu.

Rukovodilac izborne kampanje Alekseja Navaljnog Leonid Volkov, smatra da na izborima ne treba učestvovati.

– Lično nisam siguran da treba da učestvujemo. Ali, na nas vrše pritisak naše pristalice i mi moramo da ih poslušamo – izjavio je Volkov za „Ekspresen“.

„Navaljni je, vjerovatno, najpoznatiji protivnik Kremlja. Često ga predstavljaju kao ključnu figuru opozicionog pokreta. On pritom ne krije duboko nacionalističke stavove i sebe naziva ‘demokratski nacionalista'“, piše list, dodajući da na ovim izborima on ne može da se kandiduje, jer služi zatvorsku kaznu, za koju on smatra da je politička.

Rukovodilac kampanje njegove partije objašnjava da ima još jedan agrument u korist učešća na izborima.

– S matematičke tačke gledišta, za nas je uvijek dobro da učestvujemo u izborima. Mi ništa ne gubimo, samo dobijamo – izjavio je Volkov „Ekspresenu“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se