18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Raspisan poziv za prijem 98 učenika

SREBRENICA – Srednjoškolski centar „Srebrenica“ danas je objavio poziv za prijem ukupno 98 svršenih osnovaca u prvi razred za narednu školsku godinu.

Prema odobrenju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, ove godine se upisuje isti broj učenika za ista zanimanja kao i prošle godine.

Predviđeno je upisivanje po jednog odjeljenja sa po 24 učenika u prve razrede gimnazije opšteg smjera, zatim farmaceutske i hemijske tehničke škole, te jednog odjeljenja sa 26 učenika u prvi razred medicinske škole.

U prvom upisnom roku od 13. do 16. juna biće primljeni samo učenici sa osvojenih 60 bodova na osnovu rezultata iz osnovne škole, a do 24. juna rok je za podnošenje zahtjeva i dokumenata za upis učenika koji imaju manje od 60 bodova.

U drugom upisnom zahtjevi za upis će se primati od 4. do 15. jula.

Direktor ovog centra Momčilo Cvjetinović kaže da će biti dovoljno interesovanja da se popune predviđena četiri odjeljenja prvih razreda za narednu školsku godinu.

On je istakao da su obavili promociju škole i zanimanja u nekoliko susjednih opština i da očekuju da će kao i prethodnih godina biti dovoljno zainteresovanih učenika iz Bratunca i Srebrenice za jedno odjeljenje gimnazije, a za medicinska zanimanja interesovanje je uvijek veliko i to učenika iz više opština Republike Srpske i Srbije.

„Najslabije interesovanje je za hemijsku školu, ali svake godine bude dovoljno da se popuni jedno odjeljenje zainteresovanim učenicima za ovu struku i onima koji ne budu primljeni za željena zanimanja u ovoj ili drugim školama“, istakao je Cvjetinović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se