8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Protivgradna preventiva: Izrazito nestabilno vrijeme početkom juna

BIJELJINA – Zbog izrazito nestabilnog vremena, protivgradna zaštita Republike Srpske dejstvovala je u tri od pet dana juna, navodi se u izvještaju „Protivgradne preventive“.

Sistem je juče bio u punoj pripravnosti od 11.30 do 19.50 časova na cijeloj branjenoj teritoriji, osim grada Banjaluke i opštine Bratunac, gdje strijelci nisu imali potrebe da pune lansere.

Na području Bijeljine, Kozarske Dubice, Gradiške i Ugljevika prijavljena je pojava grada.

Protivgradnim raketama dejstvovale su 33 protivgradne stanice sa kojih je ispaljeno 78 raketa, od čega 28 u Bijeljini, 21 u Gradišci, 12 raketa u Kozarskoj Dubici, pet u Derventi i 12 protivgradnih raketa u Zvorniku.

U periodu potencijalne opasnosti praćeno je 18 najjačih višećelijskih, grmljavinskih procesa i više desetina procesa sa pljuskovima unutar oblačne mase.

Najjači procesi bili su u zoni planine Kozare, dok su dva razvijena procesa ušla iz nebranjene teritorije uz granicu na područja Kozarske Dubice i Semberije.

U izvještaju Protivgradne preventive se zaključuje da je većina procesa davala malo sitne sugradice u pljusku, bez oštećenja poljoprivrednih kultura.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se