18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ovo je dvadeset najboljih telefona na svijetu

Planirate kupovinu pametnog telefona? Pogledajte ovu vrlo zanimljivu listu. Možda će vam biti od pomoći pri odabiru.

Moderni telefoni možda liče jedni na druge, koriste iste čipsetove, imaju slične specifikacije, ali, definition razlika postoji.

Iako će vam lista dijelovati poznato, neke stvari su se u proteklih nekoliko nedjelja promijenile, dodati su novi modeli na koje svakako treba obratiti pažnju.

Evo i liste koju je sastavio TechInsider sajt:

BlackBerry Passport – Jedini pametni telefon kompanije BlackBerry flagship specifikacija koji koristi BlackBerry 10 operativni sistem. Kvalitetno kućište, odličan ekran, jedinstven dizajn. Pravi izbor za poslovne korisnike kojima se Android i iOS uređaji ne dopadaju.

BlackBerry Classic – Ako ste ljubitelj BlackBerry uređaja, ali ne želite da odvojite veliku sumu novca za neki vodeći model ove kompanije, ovaj je pravi izbor. Tu je i jedinstvena BlackBerry tastatura.

Microsoft Lumia 950 – Još jedan model za one kojima se Android i iOS telefoni ne dopadaju. Za sve ljubitelje Windows operativnog sistema. Flagship telefon koji se može pretvoriti u pravi desktop računar uz pomoć Continuum opcije.

BlackBerry Priv – Prvi Android telefon kanadske kompanije. Hardverska tastatura koja se izvlači u kombinaciji sa najpopularnijim mobilnim operativnim sistemom na svijetu. Više detalja možete pronaći u našoj recenziji.

Motorola Moto G3 – Telefon srednje klase koji može dosta toga da ponudi. Vodootpornost na primjer. Takođe, tu su i sasvim solidne specifikacije.

HTC One A9 – Telefon koji je najviše kritikovan zbog dizajna koji dosta podsjeća na iPhone dizajn. No, sigurni smo da ćete njegovim specifikacijama biti oduševljeni. Takođe, koristi najnoviju Android verziju operativnog sistema.

iPhone 6 Plus – Model kompanije Apple iz 2014. godine, prvi iPhone telefon sa ekranom veličine 5.5 inča. Prava “poslastica” za ljubitelje iOS operativnog sistema ali i Apple dizajna.

iPhone 6 – Još jedan model kompanijeApple iz 2014. godine. Namijenjen onim korisnicima koji vole uređaje manjih dimenzija. Naravno, odlične specifikacije ne izostaju.

OnePlus 2 – Iako nas uskoro očekuje zvanično predstavljanje OnePlus 3 modela, oni koji ne žele da čekaju, ali i da izdvoje malo veću sumu novca za novi model, prošlogodišni Android ove kompanije je pravi izbor.

Motorola Moto X Style – Flagship Android uređaj kompanije Motorola koji se iz nekog razloga nije proslavio mnogo. Ukoliko želite telefon jedinstvenog dizajna, razmislite o ovom.

Samsung Galaxy Note 5 – Vrhunski Android telefon koji će najviše odgovarati poslovnim korisnicima. Nudi pregršt opcija kao i olovku koja vam u određenim situacijama može biti od velike pomoći.

LG G5 – Najnoviji flagship model kompanije LG. Nudi vekoliko zanimljivih dodataka koje kod drugih telefona nećete naći. Recimo, telefon možete “pretvoriti” u pravu profesionalnu kameru.

HTC 10 – Takođe još jedan ovogodišnji flagship model. Vrhunske specifikacije, odličan dizajn, kvalitet izrade na najvišem mogućem nivou. Ljubiteljima Android operativnog sistema će se sigurno svidjeti.

Samsung Galaxy S7 – Telefon koji od zvaničnog predstavljanja ne prestaje da privlači pažnju. Odlična kamera, odličan ekran, kućište od stakla, IP68 sertifikat, velika baterija i najnovija Android verzija operativnog sistema. Jedino vam se cijena možda neće dopasti.

Samsung Galaxy S7 edge – Gotovo identičan kao i prethodni model na listi. Jedina razlika je u kapacitetu baterije i zakrivljenom ekranu. Ukoliko vam cijena nije bitna, možda bi trebalo razmisliti upravo o ovoj verziji.

LG Nexus 5X – Za ljubitelje “čistog” Android-a. Telefon možda nije od metala, i ne nudi neke jedinstvene funkcije, ali je jedan od rijetkih koji će dobijati redovna softverska ažuriranja. Takođe, trenutno se prodaje po vrlo povoljnoj cijeni.

Huawei Nexus 6P – Takođe za ljubitelje “čistog” Android-a, ali i one korisnike koji žele da imaju telefon vrhunskih specifikacija.

iPhone SE – Najnoviji model kompanije Apple. Sigurni smo da ste upoznati sa njegovim specifikacijama. Telefon za ljubitelje uređaja malih dimenzija, ali vrhunskih performansi.

iPhone 6s Plus – Trenutni flagship model američke kompanije koji će sve vaše zadatke izvršiti bez problema. Odličan dizajn, kvalitetno kućište, hardver poslednje generacije. Ne čudi što je privukao veliku pažnju korisnika.

iPhone 6s – Kako TechInsider sajt navodi, jedan od najboljih telefona koji se trenutno mogu kupiti. Sigurni smo da će se veliki broj vas složiti sa ovim.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se