-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Orban: Neke snage žele da dovedu što više migranata u EU

Određene međunarodne snage snažno rade na tome da u Evropsku uniju dovedu što je više moguće migranta, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je time odgovorio u parlamentu na pitanje poslanika ekstremno desničarske Јobik stranke o milijarderu Džordžu Sorošu, kog mađarski premijer optužuju da podstiče migraciju u Evropu.

Poslanik Јobika je, naime, primijetio da je tokom 80-ih godina prošlog vijeka, Soroš finasirao stipendije skoro svih osnivača vladajuće Fides partije.

– Ne mislite li da je licemjerno, oportunistički i nepošteno okrenuti se protiv vašeg bivšeg zaštitnika – zapitao je on Orbana.

Orban je odgovorio da je tokom borbe protiv komunizma demokratska opozicija dobijala donacije iz različitih izvora, kao i da to nikada nije bila tajna, prenijela je mađarska agencija MTI.

– Odlično je što je Soroš tada mobilisao svoje snage protiv komunizma, pomogao njegovom padu i povlačenju sovjetske armije – rekao je Orban, ističući da to nema nikakve veze sa aktuelnom migrantskom krizom.

– Postoje određene međunarodne snage koje rade na tome da dovedu u Mađarsku… i ostale zemlje EU što je moguće više migranata – rekao je Orban.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se