15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Oko 300 beba i mališana puzalo i trčalo na „Konferenciji beba“ (foto)

ZVORNIK – U Zvorniku je sinoć održana šesta manifestacija “Konferencija beba“ („puzijada“) na kojoj se u puzanju i trčanju takmičilo oko 300 beba rođenih 2014. i 2015. godine i mališana rođenih od 2010. godine do 2013. godine. Podjednako uzbuđenje izazvali su i očevi koji su odmerili spretnost u brzom presvlačenju beba.

Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović koji je poručio da je Gradska uprava uvijek podržavala ovakve manifestacije i da će to činiti i ubuduće.

– Mi iz lokalne uprave proteklih godina kontinuirano smo radili na stvaranju što boljih uslova, naročito u našem vrtiću kako bi se mališani što ljepše osjećali, družili, igrali i što bolje se pripremili za školske dane. Jedan od zadnjih projekat jeste i uvođenje video nadzora u ovu našu predškolsku ustanovu što zasigurno doprinosi većoj bezbjednosti i sigurnosti naših mališana. Takođe, mi već uveliko razmišljamo o proširenju kapaciteta vrtića tako da do kraja naredne godine postoji mogućnost da pitanje liste čekanja za vrtić riješimo izgradnjom novih prostorija – najavio je Ivanović.

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković rekao je da ova manifestacija svake godine okuplja sve više učesnika.

– „Konferencija beba“ ima za cilj promovisanje porodice i rađanja i brige za djecu. Kao i prethodnih godina i ova šesta manifestacija protekla je u fantastičnoj atmosferi na kojoj su podsjednako uživali i publika i učesnici – rekao je Stanković koji se zahvalio sponzorima i Gradskoj upravi Zvornik na doprinosu da „puzijada“ protekne na visokom nivou.

Na takmičenju proglašeni su osvajači prva tri mjesta u svim grupama koji su dobili diplome, a svi učesnici su nagraćeni prigodnim paketićima i igračkama. Proglašeni su i nagrađeni i najmlađa beba -Nikolaj Erić rođen u aprilu 2016. godine, najstarija beba Nađa Popović, rođena u januaru 2014. godine, dok je Teofana Petrović proglašena za bebu sa najviše braće i sestara, ima ih petoro.

Prije početka takmičenja učesnici su prodefilovali od Vrtića do Rekreativno-sportskog centra gdje je puzijada održana.

Organizator manifestacije čiji je inicijator Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske, bio je Dječiji vrtić “Naša radost“ Zvornik, a pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se