1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

„Noć knjige“ za korisnike usluga

ZVORNIK – „Narodna biblioteka i muzejska zbirka“ Zvornik oranizovala je večeras manifestaciju pod nazivom „Noć knjige“, s ciljem da se knjiga približi korinicima svih uzrasta.

Direktor „Narodne biblioteke i muzejske zbirke“ Nega Stjepanović rekla nam je ova ustavova sa ovom aktivnošću počela prošle godine i podsjetila da se ova manifestacija u regiji održava već 14. godina.

Stjepanovićeva je istakla da je organizovanje ove manifestacije još jedan od načina da se sugrađani podsjete na značaj knjige i na „Biblioteku“ koja je tu radi njih.

Ona je podsjetila da je jedan dio izloženih knjiga posvećen i obilježavanju 400 godina od smrti Vilijama Šekspira i Migela de Servantesa koji su ostavili neizbrisiv trag svojim književnim djelima.

Stjepanovićeva je rekla da zaposleni u „Biblioteci“ nastoje da obezbjede nove i aktuelne naslove, ali i da organizjuju prmotivne akcije za što veći broje korisnika ove ustanove.

„Cilj nam je da korisnicima obezbjedimo što aktuelnije naslove, istovremeno prateći njihove želje i kada je riječ o stručnoj i školskoj literaturi, kao i drugim žanrovima“, rekla je Stjepanovićeva.

Prema njenim riječima, korisnici bibliotke će, u okviru ove manifestacije, moći da se učlane u „Biblioteku“ po 50 odsto nižoj cijeni, odnosno za 7,5 KM, umjesto 15 KM, koliko iznosi godišnja članarina.

Osim izloženih knjiga, građanima će biti dijeljeni flajeri sa naslovima koje „Biblioteka“ preporučuje za čitanje u ljetnjem periodu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se