4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

NATO priprema globalni udar na Rusiju

MOSKVA – Moskva upozorava da NATO priprema eventualni globalni udar na Rusiju i da raspoređuje svoje snage po bivšim sovjetskim bazama.

„NATO aktivira naše bivše sovjetske baze u pribaltičkim zemljama, te Rumuniji i Poljskoj i smješta tamo ljude“, navodi prvi zamjenik predsjednika Odbora vijeća Rusije za odbranu i bezbjednost Franc Klincevič.

On upozorava da je NATO u tim zemljama povećao broj vojnika 19 puta, mada, objektivno gledano, to i ne mora biti velika brojka, te opasnost nije, možda, tolika.

Ruska vojska prati aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica.

„Svakako da ćemo usmjeriti borbena sredstva i pokrenuti naše trupe vodeći računa o tome kako se odvija aktivnost Alijanse“, nagalašava Klincevič i poručuje:

„Naravno da to, prije svega, predstavlja prijetnju po one zemlje u kojima se nalaze sistemi protivraketne odbrane koji su okrenuti prema Rusiji – mi to ne krijemo“.

On smatra da se Rusija ne mora posebno brinuti zbog djelovanja NATO-a nedaleko od njenih granica, te da NATO pokušava da pokaže da Rusija ima neke „agresivne namjere“, prenose ruski portali.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se